• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé kuře v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé kuře v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé kuře v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře - menší
    • 1
      salko neslazené kondenzované mléko
    • 50
      g maizena
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička koření na kuře
    • 1
      lžíce máslo nebo Rama

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme a namočíme do kondenzovaného mléka. Sůl a koření promícháme s maizenou, kousky kuřete obalíme v této směsce a uložíme do hrnce. Na povrch dáme kousky másla nebo Ramy, přiklopíme,dáme do trouby a pečeme asi 1 1/2 hodiny. V poslední třetině pečení odkryjeme víko, aby se udělala na kuřeti kůrka. Dá se dělat i na bramborách, přidat cibuli, nebo zeleninu. Na dno hrnce rozprostřeme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme, promícháme a poklademe porcemi kuřete. Koření je možné dát podle svých zvyklostí, různé směsi, určitě bude dobrý i sušený česnek.
2
Kdo nemá římský hrnec, vloží maso do vymazaného pekáčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 14:09

    Maruš díky za vysvětlení, já mám troubu elektr. tak tam je to vpohodě. Mám to v oblíbených, tak určitě někdy vyzkouším, na římský hrnec nedám dopustit, a kdo potřebuje držet dietu ( zdravotní, nebo nadváha ), tak si myslím, že by mu hrnec a pánev s nepřilnavým povrchem ( já mám Tefal ) neměl doma chybět. V obou se vaří zcela bez tuku.

  • Maruš | 23. 3. 2007 13:56

    Paní Hanko,je to myšleno tak,že to naporcované kuře se potře tím mlékem,nebo omočí,či smočí :-)),prostě kousky naporcovaného kuřete musí být mokré od mléka.Do 1 dl opravdu nejde ponořit.Asi jsem to měla formulovat jinak,omlouvám se.Můžete nechat odležet,ale není to nutné.Jinak co se týče pečení,tak opravdu nerada udávám časy,protože záleží na teplotě trouby.Já mám plynovou a tam je třeba postupně přidávat teplotu a taky nepeču pak úplně na plný výkon,bojím se,aby hrnec neprasknul.Tak právě tam je to slůvlo ASI,každá hospodyňka už má většinou tu svoji troubu otestovanou a ty časy pečení už zná.Zdravím Vás.

  • Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 08:32

    Mě by spíše zajímalo, jak do 1dcl namočím ( ač rozporcované ) celé kuře???? Namočit a na jak dlouho, nebo jen omočit?? Má zkušenost je, že kuře za 1 a půl hodiny v římském hrnci je hotové, ač nevykostěné.

  • Maruš | 22. 3. 2007 23:25

    Moc nezbude,můžete vylít na dno hrnce pod kuře.Pokud budete dělat na bramborách,tak vylijte na ně.

  • Katy | 22. 3. 2007 20:40

    A co s kondenzovaným mlékem? Po vyjmutí vylejeme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na kuře Kuřecí maso Maizena Máslo Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

263
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
169
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
147
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…
93
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
44
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Křupavé kuře v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact