• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento netradiční dezert vás okouzlí příjemnou kombinací lístkového těsta, vanilkové zmrzliny a kousků rebarbory. Hotový je za chviličku a když si vyhrajete se servírováním, bude z něj malé umělecké dílko.

Suroviny

4 porce
    • moučkový cukr na poprášení
    • vanilková zmrzlina k podávání
    • 3
      ks listové těsto pláty
    • rebarbora 2 řapíky
    • 55
      g cukr krupice přírodní

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na sušenky vykrojte 12 koleček. Rozložte v jedné vrstvě na plechy a pečte asi 10 minut dozlatova. Mezitím pokrájejte rebarboru na asi třícentimetrové špalíčky a spolu s cukrem a 2 lžícemi vody povařte za stálého míchání na mírném plameni asi 5 minut, až se cukr rozpustí.
2
Pak nechte na velmi mírném plameni 10 až 15 minut povařit, až rebarbora změkne, ale ještě se úplně nerozvaří. Na kolečka z listového těsta rozdělte rebarborový konfit, křehké dílko korunujte lahodnou zmrzlinou, zakápněte sirupem a poprašte moučkovým cukrem.

RADA: Zkuste fantastické francouzské dezerty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Moučníky Dezerty Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Moučkový cukr Rebarbora Vanilková zmrzlina

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Krowky

Krowky

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

140
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
50
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí…
40
Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou
Mleté maso zapečené s…
33
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se…
29
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Marie Antoinetta z Montecita: Meghanin pořad sklízí kritiku i se svou druhou řadou!

Marie Antoinetta z Montecita: Meghanin pořad sklízí kritiku i se svou druhou řadou!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Křupavé fazolky jako příloha
Křupavé fazolky jako příloha
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé košíčky s karamelem
Křupavé košíčky s karamelem
Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Křupavé mandlové sušenky
Křupavé mandlové sušenky
  • Recepty.cz
  • Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact