• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé brambory v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé brambory v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé brambory v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 150
      g slanina
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s anglickou slaninou nakrájenou na plátky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku. Směs urovnáme do hrnce (ten jsme před tím namočili do vody), přiklopíme a pečeme při 220 °C asi 45 minut. Podáváme s libovolným zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané brambory s masem v římském hrnci

Zapékané brambory s masem v římském…

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Mlýnská | 14. 5. 2007 13:31

    Když chcete křupavé tak musí být syrové, protože jinak vám vařené brambory i když v římském hrnci křupat nebudou.

  • Hana Rožníčková | 13. 5. 2007 18:25

    Hm, syrové brambory a za 5 minut??? Tak nevím, nevím a ještě kvůli 5 min. rozpalovat troubu...

  • Eva Mlýnská | 13. 5. 2007 11:03

    Paní Jitko není problém je udělat křupavé, stačí je péct pouhých 5 minut a budou křupavé. Za 45 min. budou sice dobré provoněné, ale určitě ne křupavé.

  • Jitka Malinova | 13. 4. 2007 14:07

    Taky by mě zajímalo, jak to udělat, aby byly křupavé.

  • Marie Reich | 13. 4. 2007 13:47

    Tak jsem si dnes konečně koupila římský hrnec a už se nemůžu dočkat, jak v něm dnes udělám večeři. Zkusím tento recept, manžel je bramborový

  • Anonym | 22. 11. 2006 08:39

    Mám to před dokončením odklopit, aby to bylo křupavé ?

  • Blažena Halušková | 21. 11. 2006 12:23

    Též jsem zakoupila římský hrnec a teď pátrám po receptech. Jenom pečené kuře a kachna nestačí.... Tohle zkusím

  • Hana Rožníčková | 7. 10. 2006 16:05

    Dnes jsem zakoupila římský hrnec a toto papání asi zkusím.Je to velmi jednoduché, tak uvidíme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Majoránka Pepř mletý Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

37
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Kleopatry Absolonová, Basiková, Csáková: Velký návrat po 23 letech!

Kleopatry Absolonová, Basiková, Csáková: Velký návrat po 23 letech!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

  • Recepty.cz
  • Křupavé brambory v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact