• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé bramboráky

autor: Lenka B.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé bramboráky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g hrubá mouka
    • 60
      g krupice
    • mléko
    • majoránka
    • uzeniny

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici jsou krásně křupavé), majoránku a nakrájenou uzeninu, promícháme a smažíme na pánvi v podobě placek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Cuketové křupavé bramboráky

Cuketové křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šupler | 9. 11. 2016 13:26

    Učil jsem žáky vaření a ti na oplátku zase přišli s nápady od rodičů. Např. strouhat brambory na hrubém struhadle a přidávat různé přísady: Škvarky, měkký nakrájený salám, , vařenou rýži, kostičky speku, houby a pod. Jen málo a mouky jen tolik, aby držely pohromade.Takto hrube bramboraky jsou velice krupave, jen se musí smažit na prudkém ohni.

  • Eva | 21. 2. 2013 15:09

    Souhlasím a mám ozkoušeno. Také po nastrouhání posolím, vodu posléze sliju do hrnku ( lze vrátit usazený škrob) a teprve potom přidávám ostatní. Přidávám do těsta nakráj. cibuli, máme ji moc rádi. :-)

  • Klára | 14. 12. 2012 14:33

    Výborný recept!1*

  • recepty 73 | 15. 2. 2010 16:54

    Mňam!

  • Suzynka H. | 20. 2. 2009 20:34

    Jsou naprosto super. Jen jsem vynechala kmín, který nemáme moc rádi a vždy přidávám nastrouhanou mrkev a je to taky moc dobré...

  • Anonym | 15. 3. 2007 08:18

    přidávám strouhanku nebo ovesné vločky

  • Světlana | 14. 3. 2007 13:28

    ...když chci mít křupavé bramboráky, po nastrouhání je prosolím, počkám 10 minut a sliju "vypocenou" vodu...potom pokračuji normálně dál...opravdu jsou výborné...

  • zita matejkova | 14. 3. 2007 12:58

    Dávám prášek do pečiva,jsou nádherně nadýchané a smažím na lívanečníku.Nedávám krupici.

  • Milena | 14. 3. 2007 12:40

    Já mám taky jeden fígl a to, že tam přidávám málo mouky hladké, ale hrst strouhanky a strouhám je na hrubém struhadle. Jsou krásně křupavé.

  • Zdena z JM | 14. 3. 2007 12:00

    Já mám ještě jeden fígl na křupavé bramboráky.Přidávám do těsta kousek kvasnic.Chuťově nejsou cítit,bramboráky jsou krásně křupavé a těsto nezhnědne ani do druhého dne.

  • Anonym | 14. 3. 2007 11:42

    Já dělám bramboráky bez mléka a taky mi nezhnědnou. Prostě se musí usmažit hned po nastrouhání. Křupavosti njelíp dosáhnete právě bez mléka a když brambory nastrouháte na hrubém struhadle - je to navíc mnohem rychlejší. Mouku dávám hladkou, místo kmínu libeček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hrubá mouka Kmín Krupice Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Béřovický králík

Béřovický králík

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

188
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
89
Klasické lečo
Klasické lečo
60
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
57
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
40
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brownies s chilli
Křupavé brownies s chilli
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact