• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé bramboráky

autor: Lenka B.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé bramboráky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g hrubá mouka
    • 60
      g krupice
    • mléko
    • majoránka
    • uzeniny

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici jsou krásně křupavé), majoránku a nakrájenou uzeninu, promícháme a smažíme na pánvi v podobě placek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Cuketové křupavé bramboráky

Cuketové křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šupler | 9. 11. 2016 13:26

    Učil jsem žáky vaření a ti na oplátku zase přišli s nápady od rodičů. Např. strouhat brambory na hrubém struhadle a přidávat různé přísady: Škvarky, měkký nakrájený salám, , vařenou rýži, kostičky speku, houby a pod. Jen málo a mouky jen tolik, aby držely pohromade.Takto hrube bramboraky jsou velice krupave, jen se musí smažit na prudkém ohni.

  • Eva | 21. 2. 2013 15:09

    Souhlasím a mám ozkoušeno. Také po nastrouhání posolím, vodu posléze sliju do hrnku ( lze vrátit usazený škrob) a teprve potom přidávám ostatní. Přidávám do těsta nakráj. cibuli, máme ji moc rádi. :-)

  • Klára | 14. 12. 2012 14:33

    Výborný recept!1*

  • recepty 73 | 15. 2. 2010 16:54

    Mňam!

  • Suzynka H. | 20. 2. 2009 20:34

    Jsou naprosto super. Jen jsem vynechala kmín, který nemáme moc rádi a vždy přidávám nastrouhanou mrkev a je to taky moc dobré...

  • Anonym | 15. 3. 2007 08:18

    přidávám strouhanku nebo ovesné vločky

  • Světlana | 14. 3. 2007 13:28

    ...když chci mít křupavé bramboráky, po nastrouhání je prosolím, počkám 10 minut a sliju "vypocenou" vodu...potom pokračuji normálně dál...opravdu jsou výborné...

  • zita matejkova | 14. 3. 2007 12:58

    Dávám prášek do pečiva,jsou nádherně nadýchané a smažím na lívanečníku.Nedávám krupici.

  • Milena | 14. 3. 2007 12:40

    Já mám taky jeden fígl a to, že tam přidávám málo mouky hladké, ale hrst strouhanky a strouhám je na hrubém struhadle. Jsou krásně křupavé.

  • Zdena z JM | 14. 3. 2007 12:00

    Já mám ještě jeden fígl na křupavé bramboráky.Přidávám do těsta kousek kvasnic.Chuťově nejsou cítit,bramboráky jsou krásně křupavé a těsto nezhnědne ani do druhého dne.

  • Anonym | 14. 3. 2007 11:42

    Já dělám bramboráky bez mléka a taky mi nezhnědnou. Prostě se musí usmažit hned po nastrouhání. Křupavosti njelíp dosáhnete právě bez mléka a když brambory nastrouháte na hrubém struhadle - je to navíc mnohem rychlejší. Mouku dávám hladkou, místo kmínu libeček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hrubá mouka Kmín Krupice Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Zavařování hub

Zavařování hub

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s…
13
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brownies s chilli
Křupavé brownies s chilli
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact