• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé bramboráky

autor: Lenka B.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé bramboráky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g hrubá mouka
    • 60
      g krupice
    • mléko
    • majoránka
    • uzeniny

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici jsou krásně křupavé), majoránku a nakrájenou uzeninu, promícháme a smažíme na pánvi v podobě placek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Cuketové křupavé bramboráky

Cuketové křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šupler | 9. 11. 2016 13:26

    Učil jsem žáky vaření a ti na oplátku zase přišli s nápady od rodičů. Např. strouhat brambory na hrubém struhadle a přidávat různé přísady: Škvarky, měkký nakrájený salám, , vařenou rýži, kostičky speku, houby a pod. Jen málo a mouky jen tolik, aby držely pohromade.Takto hrube bramboraky jsou velice krupave, jen se musí smažit na prudkém ohni.

  • Eva | 21. 2. 2013 15:09

    Souhlasím a mám ozkoušeno. Také po nastrouhání posolím, vodu posléze sliju do hrnku ( lze vrátit usazený škrob) a teprve potom přidávám ostatní. Přidávám do těsta nakráj. cibuli, máme ji moc rádi. :-)

  • Klára | 14. 12. 2012 14:33

    Výborný recept!1*

  • recepty 73 | 15. 2. 2010 16:54

    Mňam!

  • Suzynka H. | 20. 2. 2009 20:34

    Jsou naprosto super. Jen jsem vynechala kmín, který nemáme moc rádi a vždy přidávám nastrouhanou mrkev a je to taky moc dobré...

  • Anonym | 15. 3. 2007 08:18

    přidávám strouhanku nebo ovesné vločky

  • Světlana | 14. 3. 2007 13:28

    ...když chci mít křupavé bramboráky, po nastrouhání je prosolím, počkám 10 minut a sliju "vypocenou" vodu...potom pokračuji normálně dál...opravdu jsou výborné...

  • zita matejkova | 14. 3. 2007 12:58

    Dávám prášek do pečiva,jsou nádherně nadýchané a smažím na lívanečníku.Nedávám krupici.

  • Milena | 14. 3. 2007 12:40

    Já mám taky jeden fígl a to, že tam přidávám málo mouky hladké, ale hrst strouhanky a strouhám je na hrubém struhadle. Jsou krásně křupavé.

  • Zdena z JM | 14. 3. 2007 12:00

    Já mám ještě jeden fígl na křupavé bramboráky.Přidávám do těsta kousek kvasnic.Chuťově nejsou cítit,bramboráky jsou krásně křupavé a těsto nezhnědne ani do druhého dne.

  • Anonym | 14. 3. 2007 11:42

    Já dělám bramboráky bez mléka a taky mi nezhnědnou. Prostě se musí usmažit hned po nastrouhání. Křupavosti njelíp dosáhnete právě bez mléka a když brambory nastrouháte na hrubém struhadle - je to navíc mnohem rychlejší. Mouku dávám hladkou, místo kmínu libeček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hrubá mouka Kmín Krupice Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Volské topinky

Volské topinky

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

73
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
44
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Popelčin princ Pavel Trávníček (74) po operaci srdce: Dostal kardiostimulátor!

Popelčin princ Pavel Trávníček (74) po operaci srdce: Dostal kardiostimulátor!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brownies s chilli
Křupavé brownies s chilli
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact