• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks ryba (filety, jakákoliv pevná ryba, např. siven)
    • 2
      ks kedlubna větší, oloupané, zbavené dřevnatých částí a nakrájené na kousky (několik lístků si ponechte)
    • sůl
    • muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný)
    • 5
      lžíce máslo (nechte rozpouštět na pánvi, až zezlátne a začne oříškově vonět)
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva
  • Na pyré
    • 1
      lžíce máslo (studené)
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 50
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

1
Kousky kedluben povařte na mírném plameni ve vývaru, asi 20 minut. Vývar slijte a většinu rozmixujte s asi pětinou kedlubnových kousků, smetanou, citronovou kůrou, petrželkou a studeným máslem na pyré. Dochuťte pepřovou solí, muškátovým oříškem a ještě znovu prohřejte. Zbylé kousky kedlubny promíchejte s lístky, zhnědlým máslem a dochuťte pepřovou solí a muškátovým oříškem.
2
Kousky filetů obalte v mouce a na středním plameni osmažte kůží dolů ve 2 lžících zhnědlého másla, přesně 2 minuty. Otočte a smažte ještě 1 minutu, přidejte zbylé máslo, zakápněte citronovou šťávou.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dsimca | 16. 8. 2012 23:39

    Úžasné! Je neuvěřitelné jak se dá z kedlubny vytvořit tak dobrá věc jako toto pyré. Dávám za 1 a všem vřele doporučuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Kedlubna Máslo Muškátový oříšek Petrželka Ryba Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Andělská roláda

Andělská roláda

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

55
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
31
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
24
Jablečná buchta
Jablečná buchta
22
Americké lívance
Americké lívance
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Křidýlka v marinádě z ančoviček a…
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky
Křupavé bramboráky
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
  • Recepty.cz
  • Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact