• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks ryba (filety, jakákoliv pevná ryba, např. siven)
    • 2
      ks kedlubna větší, oloupané, zbavené dřevnatých částí a nakrájené na kousky (několik lístků si ponechte)
    • sůl
    • muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný)
    • 5
      lžíce máslo (nechte rozpouštět na pánvi, až zezlátne a začne oříškově vonět)
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva
  • Na pyré
    • 1
      lžíce máslo (studené)
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 50
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

1
Kousky kedluben povařte na mírném plameni ve vývaru, asi 20 minut. Vývar slijte a většinu rozmixujte s asi pětinou kedlubnových kousků, smetanou, citronovou kůrou, petrželkou a studeným máslem na pyré. Dochuťte pepřovou solí, muškátovým oříškem a ještě znovu prohřejte. Zbylé kousky kedlubny promíchejte s lístky, zhnědlým máslem a dochuťte pepřovou solí a muškátovým oříškem.
2
Kousky filetů obalte v mouce a na středním plameni osmažte kůží dolů ve 2 lžících zhnědlého másla, přesně 2 minuty. Otočte a smažte ještě 1 minutu, přidejte zbylé máslo, zakápněte citronovou šťávou.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dsimca | 16. 8. 2012 23:39

    Úžasné! Je neuvěřitelné jak se dá z kedlubny vytvořit tak dobrá věc jako toto pyré. Dávám za 1 a všem vřele doporučuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Kedlubna Máslo Muškátový oříšek Petrželka Ryba Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

81
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
47
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
42
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
42
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Křidýlka v marinádě z ančoviček a…
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky
Křupavé bramboráky
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
  • Recepty.cz
  • Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact