• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort na plech
Napište svůj komentář k receptu

Krtkův dort na plech

autor: malačinka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krtkův dort na plech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 320
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • 200
      ml olej
  • Pudink
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
  • Stracciatelový krém
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • puding uvařený
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Na začátek si uvaříme hustý sladký pudink, dle tohoto receptu je pudink příliš hustý a v krému pak zůstávají pucky, proto já osobně doporučuji mléka minimálně 300 ml. Necháme vychladnout.
2
Těsto : Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které postupně zašleháme mléko a olej. Do takto připravené směsi po částech zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do poečiva. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
3
Vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme na 160°C cca 30 min.
4
Krém: V míse ušleháme zakysané smetany s tvarohem. Do této hmoty po lžících zašleháme vychladlý pudink, poté nastrouhanou čokoládu a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez stužovače) a vmícháme do krému.
5
Když je těsto upečené a prochladlé, naznačíme si na vrchu nožem okraje a prostředek vydlabenme lžící ale ne až na dno, necháváme 1 - 2cm těsta.
6
Vydlabané těsto uložíme do misky. Banány oploupeme a překrojíme podélně na poloviny, poté skládáme do vydlabaného prostoru. Na banány rovnoměrně nanesem stracciatelový krém a uhladíme. Vydlabané těsto v misce prsty rozdrobíme a touto drobenkou rovnoměrně posypeme povrch dortu. Nakonec rukama drobenku lehce přitlačíme a celý povrch lehce dorovnáme.
7
Dáme stuhnout do chladu. Dort je náročněší na práci i pěněženku, ale je opravdu vynikající, vypadá skvěle a určitě stojí zato ho minimálně vyzkoušet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Domácí krtkův dort na plechu

Domácí krtkův dort na plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majda | 5. 8. 2016 19:50

    Tak jsem to zdárně dodělala ,tak zítra, jsem zvědavá jak bude chutnat :-) a ta práce s tím to byla radost ,šlo to samo a né jak psala paní..asi si to neumí zorganizovat díky ;-)

  • Naďa | 29. 3. 2016 12:02

    Nejdýl trvá chlazení,jinak v pohodě :)

  • neuměl | 20. 11. 2014 20:22

    No tak tím bych se moc nechlubila.že jsem z oboru.Tohle zvládne i dítě a hlavně musíš si to umět zorganizovat.A netuším nad čím jsi strávila půl dne za hodku a půl je hotov. O:-)

  • Radka | 1. 3. 2014 18:54

    Zase taková tragédie to není. Metly stačilo umýt jednou - první šlehám bílky, metly nemyju a šlehám žloutky s cukrem a ostatními surovinami. Umyju a pak vyšlehám šlehačku a metlami od šlehačky zbytek ingrediencí na krém. Misky jsem si umyla taky, to je pravda, ale ty dvě misky byly umyté během minuty. Práce všeho všudy na hodinu a půl nejvýš a kuchyň uklizená za dvě minuty. Myslím, že to bez problémů zvládne i ten začátečník.

  • Peťulka07 | 28. 2. 2014 19:09

    Dělalo se mi to parádně, jen jsem dala místo kakaa Granko a dort je hrozně světlý :(... Chladí se na zítra v ledničce, tak jsem zvědavá, jaký bude :)!.. Vyřízla jsem z plátu čísla 25 a přiložila fotku.

  • MÍLA | 27. 7. 2013 18:08

    Musím se omluvit, že jsem pohanila recept, podávala jsem dort až druhý den, přes noc byl vledničce. Dle ohlasu strávníků, musím přehodnotit, považovali ho všichni za výtečný!!!!!!

  • MÍLA | 26. 7. 2013 13:36

    Práce jako na kostele, celá kuchyn a všechno nádobí zaflákané, třeba smývat, protože misky a šlehač je pořád třeba čistý, práce na půl dne, spousta materiálu, co to stálo nepočítám, výsledek rozpačitý, nic moc, dalo se to jíst. A to jsem z oboru, pro začínající nedoporučuji. :'(

  • Alena | 27. 9. 2012 16:38

    jeden z nejlepších receptů na těchto stránkách, opravdu výborný ;-)

  • Onara1997 | 24. 11. 2011 15:23

    Bylo to vynikající. :)

  • markéta H. | 24. 6. 2011 07:49

    Leni, zkuste posyp víc přimáčknout ke krému, ale to zas není takový problém, hlavně, že chutná ;-)

  • Lenka | 14. 5. 2011 18:30

    Zákusek se povedl,krém byl fajn,ale rozdrobený piškot navrchu se docela drolil a padal.Má to tak být,anebo je v něčem problém?

  • vilda babič | 23. 11. 2009 14:25

    chutnalo, moc dobré, jen do krému jsem musela přidat cukr, s jedním vanil. cukrem to pro nás slaďouše nebylo vůbec sladké :o)),

  • Eva Červenková | 3. 10. 2009 11:36

    Andreo, a taky do sebe "nenaperete" spoustu éček!chystám se ho péct zítra k tatkovým narozeninám :-)

  • Markéta H. | 7. 9. 2009 10:03

    Andreo: Rozdíl je v tom, že tento dort na plech je domácí, jistě za něj budete pochválena a budete z mít z výsledku radost mnohem víc než ze smíchání prášku a uplácání.

  • A B | 4. 9. 2009 20:35

    tento recept mi přišel mailem i s fotečkama, tak jsem jej po obědě upekla. Má sice tuhnout do druhého dne v lednici, ale už jsme jej zkoušeli, je vynikající. Banánů jsem dala 5, ikdyž byly veliké, bylo to akorát pokryté. Puding jsem dala s banánovou příchutí. dávám 1.

  • Markéta H. | 14. 8. 2009 08:19

    Andreo, rozdíl mezi dortem v pytlíku a dortem tímto na plechu je mimojiné ve velikosti, dále pak v obsahu chemie a v neposlední řadě v přípravě. pokud připravujete buchty raději z pytlíku, nic Vám v tom nebrání...já osobně ale dávám přednost věcem připraveným doma, tím spíše když objevím recept na domácí přípravu moučníku, který mi chutnal už z pytlíku. :)

  • Jana Peková | 13. 8. 2009 22:57

    Byl výborný ...1.

  • Andrea Rubešová | 13. 8. 2009 16:15

    Dokážete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi rozdrobeným dortem v pytlíku a rozdrobeným dortem na plechu, když se to sype úplně stejně???

  • Heda Konečná | 11. 8. 2009 13:49

    Pekla jsem, je výborný, krém je fantastický na léto nádherně osvěžující. Jen jsem dala více banánů 4 jsou málo. Hodnotím 1*

  • Jana Řezníčková | 28. 7. 2009 09:58

    Markéto, určitě zanedlouho vyzkouším, protože syn miluje tento krtkův dort a já ho dělám poměrně často, ale nemám ráda to "drobení", když to padá po stole, je z toho binec. Proto vítám tento recept a určitě dám vědět, jak chutnal !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Krtkův dort
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Puding Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Kokosová očka

Kokosová očka

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

400
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
288
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
108
Bramborové noky
Bramborové noky
88
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík
40
třená bábovka
třená bábovka

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort II.
Krtkův dort II.
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort na plech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact