• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort
Napište svůj komentář k receptu

Krtkův dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krtkův dort dříve nesměl chybět na žádné dětské oslavě. Ozdobený jedlými květy ale zkrášlí i velikonočně prostřenou tabuli.

Domácí krtkův dort připravíte levou zadní i bez krabice!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g máslo změklé + na formu
    • 125
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 5
      lžíce mléko
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 50
      g kakao
    • sůl špetka
  • Náplň
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balení ztužovač šlehačky
    • 120
      g cukr moučka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 80
      g čokoláda hořká
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Formu (24 cm) lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Máslo utřete s oběma cukry do hladkého krému. Postupně do něj zašlehejte žloutky. Přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a už jen vařečkou spojte. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh a ten zlehka vmíchejte do těsta.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto přesuňte do formy, uhlaďte povrch, dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 20 až 30 minut. Propečení otestujte špejlí. Korpus nechte zcela vychladnout.
3
Na náplň vyšlehejte smetanu spolu s moučkovým cukrem a ztužovačem. Smetana musí být dobře vychlazená. Do hotové šlehačky už při nízké rychlosti postupně zašlehejte tvaroh. Čokoládu nasekejte na malé kousky a zlehka ji vmíchejte do krému.

RADA: 90 nejkrásnějších ovocných dortů

4
Korpus nožem seřízněte tak, aby byl rovný. Lžící pak opatrně vydlabejte korpus, asi 1–2 cm, okraje ponechte. Zbytky korpusu dejte do misky a rozdrobte. Banány přepulte a vyložte jimi dno korpusu, na ně navršte kopec krému. Krémem potřete i bok korpusu. Vše posypte pořádnou vrstvou drobečků a uložte do ledničky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Domácí krtkův dort na plechu

Domácí krtkův dort na plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda Cukr Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Prášek do pečiva Smetana Sůl Tučný tvaroh Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Kachna na medu

Kachna na medu

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Slaný dort I

Slaný dort I

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

13
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
12
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
12
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
9
Klasické lečo
Klasické lečo
8
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Kroužky z nivy
Kroužky z nivy
Krowky
Krowky
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
Krtkův dort II.
Krtkův dort II.
Krtkův dort na plech
Krtkův dort na plech
Krupicová kaše
Krupicová kaše
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact