• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort
Napište svůj komentář k receptu

Krtkův dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krtkův dort dříve nesměl chybět na žádné dětské oslavě. Ozdobený jedlými květy ale zkrášlí i velikonočně prostřenou tabuli.

Domácí krtkův dort připravíte levou zadní i bez krabice!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g máslo změklé + na formu
    • 125
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 5
      lžíce mléko
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 50
      g kakao
    • sůl špetka
  • Náplň
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balení ztužovač šlehačky
    • 120
      g cukr moučka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 80
      g čokoláda hořká
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Formu (24 cm) lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Máslo utřete s oběma cukry do hladkého krému. Postupně do něj zašlehejte žloutky. Přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a už jen vařečkou spojte. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh a ten zlehka vmíchejte do těsta.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto přesuňte do formy, uhlaďte povrch, dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 20 až 30 minut. Propečení otestujte špejlí. Korpus nechte zcela vychladnout.
3
Na náplň vyšlehejte smetanu spolu s moučkovým cukrem a ztužovačem. Smetana musí být dobře vychlazená. Do hotové šlehačky už při nízké rychlosti postupně zašlehejte tvaroh. Čokoládu nasekejte na malé kousky a zlehka ji vmíchejte do krému.

RADA: 90 nejkrásnějších ovocných dortů

4
Korpus nožem seřízněte tak, aby byl rovný. Lžící pak opatrně vydlabejte korpus, asi 1–2 cm, okraje ponechte. Zbytky korpusu dejte do misky a rozdrobte. Banány přepulte a vyložte jimi dno korpusu, na ně navršte kopec krému. Krémem potřete i bok korpusu. Vše posypte pořádnou vrstvou drobečků a uložte do ledničky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Domácí krtkův dort na plechu

Domácí krtkův dort na plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda Cukr Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Prášek do pečiva Smetana Sůl Tučný tvaroh Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Kuskus salát

Kuskus salát

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

232
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
55
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
53
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo -…
38
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
31
Sýrové kuličky-smažené
Sýrové kuličky-smažené

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Kroužky z nivy
Kroužky z nivy
Krowky
Krowky
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
Krtkův dort II.
Krtkův dort II.
Krtkův dort na plech
Krtkův dort na plech
Krupicová kaše
Krupicová kaše
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact