• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Napište svůj komentář k receptu

Kroupo - vepřo (maso) - zelo

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle chuti:
    • kroupy předem uvařené
    • vepřové maso : bůček nebo plec, krkovice
    • cibule
    • sůl
    • kmín , pepř...
    • česnek
    • kysané zelí čerstvé nebo dušené

Postup přípravy receptu

1
Pro 4 - 5 osob, budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup. Ty po uvaření scedíme a necháme řádně okapat.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Vepřové maso upečeme klasicky, tak jsme zvyklí, na pokrájené cibuli, klidně s přidáním česneku, osolené a okořeněné, dle vlastní chuti. Pokud máme zbylé pečené maso z předešlého dně, například z moravských vrabců nebo klidně i zbylé pečené vykostěné kuře, máme ušetřenou práci a použijeme ho.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

3
Zelí ke kroupo - vepřu (masu), podáváme jak podušené na dozlatova osmažené cibuli, mírně osolené a oslazené dle chuti, tak i kysané, které necháme jen trochu okapat. Obojí je výborné.
4
Pečené maso, pokrájíme nebo natrháme na menší kousky a společně s cibulovým výpekem (množství dle tučnosti) dáme do kastrolu prohřát. Přisypeme scezené kroupy, promícháme a ještě společně zahříváme, případně dosolíme a opepříme dle chuti.
5
Kroupo - vepřo (maso) rozdělíme na talíře, přidáme dušené nebo kysané zelí a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Trhané vepřové

Trhané vepřové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Kroupy Kysané zelí Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

80
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
68
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
44
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Krkovička s kopečky
Krkovička s kopečky
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take…
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
  • Recepty.cz
  • Kroupo - vepřo (maso) - zelo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact