• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
Napište svůj komentář k receptu

Kropáčkovy brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kropáčkovy brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • česnek
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky, osušíme v utěrce a poskládáme na plech. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Brambory se krásně nafouknou a opečou. Pak je shrneme do mísy, posolíme, přidáme utřený česnek (podle chuti) a máslo.
2
Vše promícháme a pojídáme z jedné mísy. Zapíjíme mlékem nebo kyškou, podmáslím nebo kefírem, co kdo rád.
3
<BR>Upozorňuju, že je to taková dobrota, že jeden plech vám stačit nebude! Kropáčkovy proto, že poprvé jsem je jedla u mé kamarádky Kropáčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 10. 1. 2007 14:59

    Místo másla používám sádlo, nějak ním to s ním více chutí, ale jinak je to opravdu mňamka :-)A když je chci jako přípolhu, podobnně jako Pavla, tak je krájím na čtvrtky a před pečením je předvařím.

  • Pavla | 10. 1. 2007 12:57

    Dělám něco podobného. Než dám brambory na plech tak je osolím a posypu grilovacím kořením, plech slabě potřu olejem a po chvilce je obrátím. Používám je jako přílohu místo hranolek a ani tak mi jeden plech nestačí.

  • eviku | 15. 2. 2005 23:46

    Je to strašně dobré, doporučuji. Znám to od mala, mamka to dělávala pod názvem "psí pečínka" (asi kvůli tomu česneku). Kdo není stoupencem zdravé výživy, ať dá místo másla sádlo - to je pak úpná mana. Ale nedoporučuji podávat víc strávníkům v jedné míse - mohlo by dojít k bitce o poslední kousek! Ještě připomínka - ty plátky brambor dejte na suchý plech, nepřipálí se to.

  • Jana Řezníčková | 17. 1. 2005 14:34

    Je to opravdu dobrota, říkáme tomu obyčejně - brambory s česnekem. Nedoporučuji večeřet je před návštěvou kina nebo divadla. Jsou značně "aromatické" :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jablečné pyré
Jablečné pyré
11
Musaka z lilku - Balkán
Musaka z lilku - Balkán
11
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact