• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
Napište svůj komentář k receptu

Kropáčkovy brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kropáčkovy brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • česnek
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky, osušíme v utěrce a poskládáme na plech. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Brambory se krásně nafouknou a opečou. Pak je shrneme do mísy, posolíme, přidáme utřený česnek (podle chuti) a máslo.
2
Vše promícháme a pojídáme z jedné mísy. Zapíjíme mlékem nebo kyškou, podmáslím nebo kefírem, co kdo rád.
3
<BR>Upozorňuju, že je to taková dobrota, že jeden plech vám stačit nebude! Kropáčkovy proto, že poprvé jsem je jedla u mé kamarádky Kropáčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 10. 1. 2007 14:59

    Místo másla používám sádlo, nějak ním to s ním více chutí, ale jinak je to opravdu mňamka :-)A když je chci jako přípolhu, podobnně jako Pavla, tak je krájím na čtvrtky a před pečením je předvařím.

  • Pavla | 10. 1. 2007 12:57

    Dělám něco podobného. Než dám brambory na plech tak je osolím a posypu grilovacím kořením, plech slabě potřu olejem a po chvilce je obrátím. Používám je jako přílohu místo hranolek a ani tak mi jeden plech nestačí.

  • eviku | 15. 2. 2005 23:46

    Je to strašně dobré, doporučuji. Znám to od mala, mamka to dělávala pod názvem "psí pečínka" (asi kvůli tomu česneku). Kdo není stoupencem zdravé výživy, ať dá místo másla sádlo - to je pak úpná mana. Ale nedoporučuji podávat víc strávníkům v jedné míse - mohlo by dojít k bitce o poslední kousek! Ještě připomínka - ty plátky brambor dejte na suchý plech, nepřipálí se to.

  • Jana Řezníčková | 17. 1. 2005 14:34

    Je to opravdu dobrota, říkáme tomu obyčejně - brambory s česnekem. Nedoporučuji večeřet je před návštěvou kina nebo divadla. Jsou značně "aromatické" :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

75
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Švestková povidla
Švestková povidla
19
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
17
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact