• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
Napište svůj komentář k receptu

Kropáčkovy brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kropáčkovy brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • česnek
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky, osušíme v utěrce a poskládáme na plech. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Brambory se krásně nafouknou a opečou. Pak je shrneme do mísy, posolíme, přidáme utřený česnek (podle chuti) a máslo.
2
Vše promícháme a pojídáme z jedné mísy. Zapíjíme mlékem nebo kyškou, podmáslím nebo kefírem, co kdo rád.
3
<BR>Upozorňuju, že je to taková dobrota, že jeden plech vám stačit nebude! Kropáčkovy proto, že poprvé jsem je jedla u mé kamarádky Kropáčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 10. 1. 2007 14:59

    Místo másla používám sádlo, nějak ním to s ním více chutí, ale jinak je to opravdu mňamka :-)A když je chci jako přípolhu, podobnně jako Pavla, tak je krájím na čtvrtky a před pečením je předvařím.

  • Pavla | 10. 1. 2007 12:57

    Dělám něco podobného. Než dám brambory na plech tak je osolím a posypu grilovacím kořením, plech slabě potřu olejem a po chvilce je obrátím. Používám je jako přílohu místo hranolek a ani tak mi jeden plech nestačí.

  • eviku | 15. 2. 2005 23:46

    Je to strašně dobré, doporučuji. Znám to od mala, mamka to dělávala pod názvem "psí pečínka" (asi kvůli tomu česneku). Kdo není stoupencem zdravé výživy, ať dá místo másla sádlo - to je pak úpná mana. Ale nedoporučuji podávat víc strávníkům v jedné míse - mohlo by dojít k bitce o poslední kousek! Ještě připomínka - ty plátky brambor dejte na suchý plech, nepřipálí se to.

  • Jana Řezníčková | 17. 1. 2005 14:34

    Je to opravdu dobrota, říkáme tomu obyčejně - brambory s česnekem. Nedoporučuji večeřet je před návštěvou kina nebo divadla. Jsou značně "aromatické" :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Psí keksy

Psí keksy

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

202
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
155
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
110
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
74
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
55
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact