• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
Napište svůj komentář k receptu

Kropáčkovy brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kropáčkovy brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • česnek
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky, osušíme v utěrce a poskládáme na plech. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Brambory se krásně nafouknou a opečou. Pak je shrneme do mísy, posolíme, přidáme utřený česnek (podle chuti) a máslo.
2
Vše promícháme a pojídáme z jedné mísy. Zapíjíme mlékem nebo kyškou, podmáslím nebo kefírem, co kdo rád.
3
<BR>Upozorňuju, že je to taková dobrota, že jeden plech vám stačit nebude! Kropáčkovy proto, že poprvé jsem je jedla u mé kamarádky Kropáčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 10. 1. 2007 14:59

    Místo másla používám sádlo, nějak ním to s ním více chutí, ale jinak je to opravdu mňamka :-)A když je chci jako přípolhu, podobnně jako Pavla, tak je krájím na čtvrtky a před pečením je předvařím.

  • Pavla | 10. 1. 2007 12:57

    Dělám něco podobného. Než dám brambory na plech tak je osolím a posypu grilovacím kořením, plech slabě potřu olejem a po chvilce je obrátím. Používám je jako přílohu místo hranolek a ani tak mi jeden plech nestačí.

  • eviku | 15. 2. 2005 23:46

    Je to strašně dobré, doporučuji. Znám to od mala, mamka to dělávala pod názvem "psí pečínka" (asi kvůli tomu česneku). Kdo není stoupencem zdravé výživy, ať dá místo másla sádlo - to je pak úpná mana. Ale nedoporučuji podávat víc strávníkům v jedné míse - mohlo by dojít k bitce o poslední kousek! Ještě připomínka - ty plátky brambor dejte na suchý plech, nepřipálí se to.

  • Jana Řezníčková | 17. 1. 2005 14:34

    Je to opravdu dobrota, říkáme tomu obyčejně - brambory s česnekem. Nedoporučuji večeřet je před návštěvou kina nebo divadla. Jsou značně "aromatické" :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Cheesecake

Cheesecake

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
40
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
25
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…
25
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
22
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Kropáčkovy brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact