• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Krkovička se smetanovou shii take omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo kotlety, plece...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g japonské houby shitake čerstvé
    • citronový tymián dle chuti
    • 1
      stroužek česnek
    • olej
    • 200
      g zakysaná smetana
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s troškou oleje je osmažíme z obou stran dozlatova, přisypeme omyté houbičky (větší překrájíme), rozmáčknutý česnek, snítku citronového tymiánu a vše necháme společně rozvonět.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté přilijeme trošku vývaru a zvolna dusíme pod poklicí doměkka. Vývar přiléváme postupně a jen po troškách. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou na nahřátý talíř, v zakysané smetaně pokojové teploty rozmícháme trošku solamylu nebo hladké mouky, tu nalijeme za stálého míchání do pánve se šťávou z masa a necháme krátce provařit. Pokud jsme šťávu zredukovali na minimum, není nutné přidávat škrob ani mouku a smetanu jen prohřejeme. Vyndáme snítku z citronového tymiánu, případně omáčku ještě dochutíme solí, pepřem.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo širokými nudlemi.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Smetanová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronový tymián Japonské houby Shitake Olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vývar Zakysaná smetana

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Čevapi

Čevapi

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

80
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
24
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
22
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
22
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový…
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s kopečky
Krkovička s kopečky
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact