• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Napište svůj komentář k receptu

Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 94
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      plátek vepřová krkovice nebo plec, karé či kýta
    • brambory pro 3 osoby
    • sádlo nebo olej na vymazání
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 220
      ml smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • sůl
    • tymián
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do sádlem nebo olejem vymazané remosky, posypeme dle chuti lístečky tymiánu (lze použít i rozmarýn nebo majoránku) a nasekaným česnekem. Na maso nasypeme i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Oloupané brambory pokrájíme, naskládáme na maso, přelijeme smetanou, osolíme a pokmínujeme.
3
Remosku zaklopíme a pečeme cca 90 minut dozlatova, ke konci pečení zkontrolujeme a případně podlijeme.

RADA: Zkuste recepty z vepřového, které budete milovat

4
Jestliže budeme pokrm připravovat klasicky v troubě, postup bude stejný, pekáč během pečení necháme zaklopený. Na závěr můžeme dopéct krátce odklopené, do barvy. Dle potřeby podléváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Tymián Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bounty řezy

Bounty řezy

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Krémová polévka

Krémová polévka

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
40
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
32
Švestková povidla
Švestková povidla
10
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník
Krkovice na moravance
Krkovice na moravance
Krkovice s červeným zelím
Krkovice s červeným zelím
Krkovice s uzeným a kedlubnou
Krkovice s uzeným a kedlubnou
Krkovice se zelím
Krkovice se zelím
  • Recepty.cz
  • Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact