• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
Napište svůj komentář k receptu

Krkonošský houbovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkonošský houbovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      rohlík
    • 0,50
      l mléko
    • 3
      vejce
    • rostlinný olej Na vymazání
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • majoránka
    • 1
      hrnek sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejeme do dobře vymazaného pekáče. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm.
2
Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřáté troubě. Podáváme se salátem nebo okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Krkonošský toč

Krkonošský toč

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:51

    lepší je použít sušené houby, do houbovce rozhodně nepatří žádná uzenina ani jiné maso.nejchutnější houbovec ohřejvaný na másle na kostky nakrájený:)

  • Daniela | 6. 2. 2007 18:07

    Opravdova lahudka! Priste musim udelat z vetsiho mnozstvi. Dekuji vsem za komentare,protoze jsem si musela nektere suroviny nahradit. Nemame tady rohliky,takze dik za radu s celozrnnou bagetou. Dale nesezenu susene houby,takze jsem dala cerstve podle pani Jarky a pro manzela pridala na kosticky nakrajenou sunku. Asi bych se mela omluvit vsem z Krkonos,ze jsem z jejich Houbovce udelala jakousi zaoceanskou nahrazku,ale byla to basta.

  • Katka | 6. 9. 2006 21:33

    Výborné je do toho přidat 15 dkg anglické slaniny nebo moravské uzené nakrájené na kostičky. Manželovi to moc chutná

  • Jana Hamalová | 30. 9. 2005 17:39

    Tohle jídlo miluju. Jsem taky z Podkrkonoší. Já mám ráda v tomto jídle hodně hub.

  • Jarka Matějková | 30. 9. 2005 16:34

    Je to výborné,jde to i z čerstvých hub,ale musí jich být plné dva talíře nakrájených

  • Iva | 22. 2. 2005 14:04

    Pro milovníky zdravější výživy - zkoušela jsem i z celozrnných rohlíků, taky to jde

  • Dáša Holubcová | 12. 12. 2004 15:52

    Určitě, jde to jak z rohlíků, z housek tak i z veky.

  • Zuzana Willie | 7. 12. 2004 21:29

    Ceska ctenarka zijici v Kanade, rohliky tady nemame (strasna skoda, moc me chyby) mohla bych pouzit veku? Dekuji mockrat, jsem rada ze jsem nasla tyhle strany.

  • Dáša Holubcová | 7. 12. 2004 18:37

    Vyrůstala jsem v Krkonoších, proto tuto mňamku taky dobře znám. Rohlíků dávám taky 8, hub tak třičtvrtě hrnku a vařím 20 - 25 minut. Přidávám ještě 1 až 2 lžíce krupice. Výborné jídlo, vřele doporučuji.

  • Iva | 30. 11. 2004 08:16

    Tím že jsem z Krkonoš. tak tuto POCHOUTKU pečeme každé vánoce (nejen vánoce). Akorát bych přidala pár slovíček: u 6 stroužků chybí česnek, 1/2 cibule - drobně nakrájet, rohlíků dávám pouze 8 a o to více přidám hub. Houby vařím déle s 1 kostkou masoxu a do houbovce je přidávám i s vodou. Nakonec přidám 5 dkg uškvařeného másla a 5 lžic hrubé mouky. Je to bašta a na plechu většinou do druhého dne nic nezůstane

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Mléko Rohlík Rostlinný olej Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

313
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
46
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
35
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact