• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
Napište svůj komentář k receptu

Krkonošský houbovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkonošský houbovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      rohlík
    • 0,50
      l mléko
    • 3
      vejce
    • rostlinný olej Na vymazání
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • majoránka
    • 1
      hrnek sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejeme do dobře vymazaného pekáče. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm.
2
Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřáté troubě. Podáváme se salátem nebo okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Krkonošský toč

Krkonošský toč

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:51

    lepší je použít sušené houby, do houbovce rozhodně nepatří žádná uzenina ani jiné maso.nejchutnější houbovec ohřejvaný na másle na kostky nakrájený:)

  • Daniela | 6. 2. 2007 18:07

    Opravdova lahudka! Priste musim udelat z vetsiho mnozstvi. Dekuji vsem za komentare,protoze jsem si musela nektere suroviny nahradit. Nemame tady rohliky,takze dik za radu s celozrnnou bagetou. Dale nesezenu susene houby,takze jsem dala cerstve podle pani Jarky a pro manzela pridala na kosticky nakrajenou sunku. Asi bych se mela omluvit vsem z Krkonos,ze jsem z jejich Houbovce udelala jakousi zaoceanskou nahrazku,ale byla to basta.

  • Katka | 6. 9. 2006 21:33

    Výborné je do toho přidat 15 dkg anglické slaniny nebo moravské uzené nakrájené na kostičky. Manželovi to moc chutná

  • Jana Hamalová | 30. 9. 2005 17:39

    Tohle jídlo miluju. Jsem taky z Podkrkonoší. Já mám ráda v tomto jídle hodně hub.

  • Jarka Matějková | 30. 9. 2005 16:34

    Je to výborné,jde to i z čerstvých hub,ale musí jich být plné dva talíře nakrájených

  • Iva | 22. 2. 2005 14:04

    Pro milovníky zdravější výživy - zkoušela jsem i z celozrnných rohlíků, taky to jde

  • Dáša Holubcová | 12. 12. 2004 15:52

    Určitě, jde to jak z rohlíků, z housek tak i z veky.

  • Zuzana Willie | 7. 12. 2004 21:29

    Ceska ctenarka zijici v Kanade, rohliky tady nemame (strasna skoda, moc me chyby) mohla bych pouzit veku? Dekuji mockrat, jsem rada ze jsem nasla tyhle strany.

  • Dáša Holubcová | 7. 12. 2004 18:37

    Vyrůstala jsem v Krkonoších, proto tuto mňamku taky dobře znám. Rohlíků dávám taky 8, hub tak třičtvrtě hrnku a vařím 20 - 25 minut. Přidávám ještě 1 až 2 lžíce krupice. Výborné jídlo, vřele doporučuji.

  • Iva | 30. 11. 2004 08:16

    Tím že jsem z Krkonoš. tak tuto POCHOUTKU pečeme každé vánoce (nejen vánoce). Akorát bych přidala pár slovíček: u 6 stroužků chybí česnek, 1/2 cibule - drobně nakrájet, rohlíků dávám pouze 8 a o to více přidám hub. Houby vařím déle s 1 kostkou masoxu a do houbovce je přidávám i s vodou. Nakonec přidám 5 dkg uškvařeného másla a 5 lžic hrubé mouky. Je to bašta a na plechu většinou do druhého dne nic nezůstane

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Mléko Rohlík Rostlinný olej Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

37
Zámecké brambory
Zámecké brambory
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Citronový chlebíček s mandlemi
Citronový chlebíček s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact