• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kringel
Napište svůj komentář k receptu

Kringel

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
Kringel
5fotografií
Nahrát fotku
 

Originální sladké pečivo pocházející ze severu - to je kringel, který se vyznačuje typickým tvarem připomínajícím věnec. Připravuje se z kynutého těsta, které uvnitř skrývá lahodnou náplň. Naše mandlovo-skořicová varianta nejen skvěle chutná, ale taky vám krásně provoní byt.

Suroviny

15 porce
  • Těsto
    • 2,25
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • 15
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička kardamom
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 50
      g máslo
    • 5
      lžíce cukr
    • 3
      lžička skořice
    • 3
      lžička mleté mandle

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozmíchejte v malé misce s vlažným mlékem, dejte stranou a nechte vzejít kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Ve velké míse smíchejte cukr, kardamom, sůl a mouku, ke směsi přidejte kvásek, máslo a žloutek. Vypracujte hnětením těsto, které se nebude lepit na okraje mísy a budou se na něm tvořit puchýřky.
3
Vypracované těsto přesuňte na pomoučený vál a nechte zakryté hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Mezitím, co bude těsto kynout, smíchejte si máslo, cukr a skořici. Předehřejte si troubu na 200 °C a vyložte plech na pečení pečícím papírem.
4
Na pomoučeném povrchu hněťte těsto zhruba dalších 5 minut a pak ho vyválejte do tvaru čtverce o straně 45 cm. Rovnoměrně naneste připravenou náplň na plát těsta, ale cca lžíci náplně si schovejte na později. Těsto pomazané náplní ještě posypte mandlovými plátky a zarolujte.
5
Na vytvoření tvaru klasického Kringelu potřebujete ostrý nůž. Rozkrojte podélně připravenou roládu po téměř celé délce, na jednom konci nechte jen pár centimetrů, které budou těsto stále držet pohromadě a vám se s ním bude dobře pracovat.
6
Oba vzniklé konce pak obtáčejte kolem sebe na způsob twisteru tak, aby nařezané okraje s náplní byly na povrchu. Vzniklý cop pak zatočte do tvaru věnce. Ten položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a zbylou náplní.
7
Pečte zhruba 20-25 minut, dokud nebude povrch Kringelu zlatavý.

RADA: Jak připravit dokonalé kynuté buchty na první pokus

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce Vánoce Piknik
Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kardamom Máslo Mléko Mleté mandle Skořice Sůl Žloutek

Velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

prejt

prejt

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Velikonoční mazanec

Poslední sledované recepty

66
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
29
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety středozemí
Krevety středozemí
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Krkonošská pohádka
Krkonošská pohádka
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
  • Recepty.cz
  • Kringel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact