• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Krevety středozemí
Napište svůj komentář k receptu

Krevety středozemí

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krevety středozemí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg krevety Celé
    • 1
      svazek petrželka
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      dl bílé víno 1-2
    • citron
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,25
      hrnek olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta musí jít dobře rozdělat. Scedíme, ale trochu vývaru si necháme stranou.
2
**Potom na větší pánvi:** máslo a olivový olej, česnek (prolisujeme), necháme asi minutku a potom přidáme krevety spolu s trochou vývaru, víno, jemně nasekanou petrželku a krátce povaříme asi jen pět minut. Vína a vývaru dáme tolik, kolik chceme mít šťávy, kterou podáváme spolu s krevetkami. Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři, posypeme ještě jednou trochou petrželky, pokapeme citronem. Jíme rukama, krevety vylupujeme, takže to chce ještě jeden talíř na slupky.
3
Podáváme spolu s opečenou bagetou, kterou namáčíme právě ve šťávě. Vynikající jsou také plátky bagety natřené česnekovým máslem a opečené na grilu nebo jen na suché pánvi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:29

    Moc nám chutnalo, děkujeme za recept. Spory ohledně dílky vaření jsem vyřešila tak, že jsem koupila již loupané krevety - a ty jsem vařila jen pár minutek :)

  • Hana vac. | 21. 3. 2007 21:51

    Nevarene krevety oloupat jde asi pekne spatne a navic pak krunyrky varit zvlast mi prijde zbytecne.V chorvacku si muzete v restauraci objednat krevety varene podle tohoto receptu.Jinak napriklad velkou langustu vhodim do vrouci vody a varim ji opravdu jen presne 7 minut a je hotova.Potom se krunyr musi rozriznout nozem,ale to je uplne neco jineho,protoze tahle doba vareni krevet je prizpusobena tomuhle receptu,ale je to na vas.Jinak,hlavne ze vam chutna. ;0)

  • Mona | 21. 3. 2007 12:39

    Abych jenom nekritizovala, recept jsem ozkousela (bez toho vareni) a je to vazne dobrutka.

  • Salome | 21. 3. 2007 11:52

    Krevety patří mezi mých Top ten a použila jsem je už do lecčeho, ale NIKDY jsem se nesetkala s tužší krevetou. I když je nevařím, ale jen orestuju na pánvi, těch 5 minut bohatě stačí. Mluvím samozřejmě o syrových krevetách, předvařené stačí přihřát. Ale jinak je recept fajn. :)

  • Mona | 21. 3. 2007 11:27

    Tak jsem prohledala internet, prosla jsem asi 50 receptu, ale opravdy zatim nikde jsem se nesetkala s vareni 45 minut. Podobny recept jako je ten vas, mel uvedeno, nevarene krevety oloupat a pak dusit na masle. Pridaval se taky vyvar, ale ten vznikl povarenim krunyrku a "hlavicek" krevet.

  • Hana vac. | 20. 3. 2007 20:59

    Nejde o preklep,varim je dost casto a dost dlouho.Museji byt uplne mekke.Krunyrek je opravdu mekci a tak to ma byt,krevety pusti stavu,kterou potrebujete jako vyvar.Nikdy cas nemerim,zkousim ochutnanim.Mozna se jedna o 30-45minut,ale rozhodne ne 5 minut.Tuzzi se hodi do salatu,tyhle museji byt mekke.

  • Jana | 20. 3. 2007 16:31

    Varit krevety 45 minut a ve vode?Staci jak pise Mona par minut a to zapecene na masla a v troube nebo na panvicce.Je to dobry recept,ale vynechala bych to vareni a dala hned dusit na panev.

  • Renata k | 20. 3. 2007 15:59

    Krevety se nemaji varit tak dlouho,protoze ze znehodnoti kvalita.Hodi se do horke vody a kdyz voda zacne znovu bublat tak asi jeste dve minuty se nechaji varit a uz jsou hotove.Takze maximum kolem peti minut.

  • Salome | 20. 3. 2007 14:04

    Za 45 minut varu by byly měkké i krunýřky. :) Asi jde o překlep, víc než 5 minut je nikdy nevařím.

  • Mona | 20. 3. 2007 13:10

    Varit krevety 45 minut, se mi zda vazne moc. 5 minut uplne staci i tygrim krevetam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Krevety
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citron Krevety Máslo Olivový olej Petrželka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
10
Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
10
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz U Vémoly zasahovala policie: Karlose obvinili z drogové činnosti! Hrozí mu až 18 let vězení

U Vémoly zasahovala policie: Karlose obvinili z drogové činnosti! Hrozí mu až 18 let vězení

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Další doporučené recepty:

Krevety s citronovou omáčkou
Krevety s citronovou omáčkou
Krevety s pikantní omáčkou
Krevety s pikantní omáčkou
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
  • Recepty.cz
  • Krevety středozemí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact