• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křenová omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Křenová omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křenová omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,25
      l zakysaná smetana
    • citron
    • křen
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti.
2
Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křenová omáčka od babičky

Křenová omáčka od babičky

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Jednoduchá křenová omáčka z mléka

Jednoduchá křenová omáčka z mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Slávka | 21. 9. 2015 16:50

    Souhlasím ,tak je nejlepší,křen už nevaříme

  • Dana | 24. 3. 2013 15:16

    ¨před přidáním citronu byla omajda dobrá, moc mi do omáčky neseděl a tak příště určitě bez

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2011 12:29

    Zálivky a omáčky

  • Rudolf | 27. 9. 2011 09:21

    Prosím vás, (připomínkuji původní recept na"Křenovou omáčku"), poraďte mi někdo, jestli bude stačit přilít jen kýbl vývaru. Nikde nemohu najít jaké mám přidat množství. Děkuji vám

  • Ladislav | 15. 1. 2011 11:43

    Uplatňuji jednodušší, ale stejně dobrý postup na křenovou omáčku. Na dvě porce stačí: Mléko 0,4 l přivedu k varu. Ve 12% smetaně /jeden kelimek 215g/ rozmíchám mouku a zaleju do žhavého mléka. Za stálého míchání vařím na požadovanou hustotu. Přidám křen a dále nevařím. Ctronovou šťávu nebo ocet přidávám do omáčky vychldlé na konzumní teplotu.Ostatní ingredience cukr, sůl dle chuti.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 21:38

    1*

  • recepty 73 | 20. 9. 2010 16:38

    Také dělám s uzeným masem a knedlíkem.Na talíři si ti otrlejší ještě omáčku posypou křenem :-)).

  • marie mateju | 15. 5. 2009 07:44

    Já nevím,ale vy fakt převařujete křen?Tím se ničí chutˇa vitamíny.Jinak mandle jsou zajímavý a vyskoušínm to

  • Bohdan Ivičič | 14. 5. 2009 23:27

    Tak já ji dělám tak, že na másle nechám zesklovatět cibuli, pak zasypu moukou, zaliju mlékem, přidám nastrouhaný křen, osolím opepřím, trochu cukru, muškatový oříšek. Nechám povařit a nakonec propasíruju přes jemné sítko a hotovo

  • Jana Chmelařová | 5. 7. 2007 15:16

    Jen bych ch těla dodat: ať prřidáváte do jákéhokoliv pokrmu zakysanou smetanu a nechcete ,aby se vám omáčka,polévka cokoliv srazilo, přidejte pol. lžíci základního pokrmu do zakysané smetany.

  • Pavla | 29. 10. 2006 10:53

    No a já dám vařit vodu se solí a pepřem, do vařící vmíchám šlehačku rozmíchanou s moukou - asi 2 vrchovaté lžíce, nechám zhoustnout za mírného vaření a přidám nastrouhaný křen, nechám asi 1 minutu vařit a je hotovo. Omáčka je dostatečně mastná, není třeba dělat zásmažku z másla. A k tomu uzené - to je jasné a dobré.

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 08:53

    Tak jsem nepochopila komentář Andrey M.Dělá omáčku jinak,než autor,udělá jíšku,ale pak tam opět dá mouku s mlékem.Já když dělám zásmažku,tak už nedávám zátřepku-mouku s tekutinou,leda že by to bylo neplánovaně řídké.

  • Robin | 1. 9. 2006 00:39

    Můj kuchař do ní dává mandličky.

  • Michaela Jonasova | 11. 4. 2006 11:23

    vyborny recept dekuji

  • Anonym | 10. 12. 2005 11:08

    Já přidávám ještě nakonec hrstičku nasekaných mandlí, báječně se k omáčcce hodí...

  • Andrea M. | 27. 5. 2005 16:53

    Já dělám omáčku trochu jinak:z másla a mouky připravím světlou jíšku,nechám chvíli vařit,osolím a přidám mouku rozmíchanou v 3/4l mléka.Až omáčka zhoustne,vše rozmixuji a přidám na jemno nastrouhaný křen,popř.přisolím.Podávám s knedlíkem a vařeným uzeným.To je mňamka!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Křen Máslo Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

198
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Máslové řízky
Máslové řízky
34
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křemešové řezy
Křemešové řezy
Křenová majonéza
Křenová majonéza
Křenová omáčka od babičky
Křenová omáčka od babičky
Křenová omáčka s jazykem
Křenová omáčka s jazykem
Křenová omáčka s řepou a masem
Křenová omáčka s řepou a masem
  • Recepty.cz
  • Křenová omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact