• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křen do skleničky
Napište svůj komentář k receptu

Křen do skleničky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 110
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křen do skleničky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g křen
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěný křen nakrájíme na kolečka a rozmixujeme s 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, lžící cukru, lžící octa a lžičkou soli. Vytvořenou kaši plníme do malých skleniček od přesnídávek (z množství jsou 3 a půl sklenky) a uložíme do lednice, kde nám tato směs vydrží až 1 rok.
2
Podáváme ke všemu k čemu se to hodí dle Vaší chuti, nejlépe k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Cheesecake do skleničky podle Máma peče doma

Cheesecake do skleničky podle Máma…

Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ricicochtan | 9. 3. 2024 21:05

    Děkuji ! V jednoduchosti je síla ! Tedˇ sem zkusil sice křen z marketu, ale super. Až bude domácí určitě použiji váš recept. Já doporučuji 5x hvězda :-)

  • Mar999 | 8. 9. 2017 08:48

    Výýýýborný křen, jednoduchý a rychlý recept

  • David | 1. 11. 2014 15:57

    Nejlepší křen ! Dělám ho podle tohoto receptu pravidelně každý rok z několika kilo čerstvě nakopaného křenu a je to fakt lahoda! Každý, komu jsem dal ochutnat mi říká, že je to nejlepší křen, který kdy jedl ! V lednici vydrží bez problému velmi dlouho, ačkoliv se nesterilizuje. Díky za skvělý recept !

  • žabák | 2. 10. 2014 10:34

    Bude to dobrý to je mi jasný,teď jsemdomixoval česnek s olejem,lepší jak s nějakou solí a jdu na křen .)

  • betysek | 15. 6. 2014 20:09

    vážně výborná věc :-) . Myslím,že rok nám v lednici určitě nezůstane. Ještě jsme to vylepšili lžící medu. Delikatesa.

  • vojta | 10. 10. 2011 16:27

    dostal jsem vzorek od kamaráda a recept, teď to koštuju a nemá to chybu!

  • Idi
    Idi | 15. 8. 2011 17:10

    Výborný!! Má to říz, kam se hrabou ty prodávané.

  • PajaP *** | 9. 10. 2009 20:13

    No, je to proste siiiiiila, ale suprova:-)))

  • Kája * | 30. 10. 2008 20:15

    Zkuste Milane potápěčské brýle :-)

  • Milan Daniel | 30. 10. 2008 19:27

    Teď jsem to dodělal a sebe taky. Je nějaký recept na to, jak si přitom nevypálit nos a oči?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 11. 2006 13:52

    Zkuste svrchu zakápnout octem. Kyselé prostředí by mělo oxidaci alespoň částečně zabránit.

  • Věra | 6. 11. 2006 12:19

    Je pravda, že křen , nahoře pod víčkem trochu šedne, (tomu se asi nezabrání) ale na chuti nic neztratí. nenechávejte dlouho bez víčka a hned jak si vezmete potřebné množství, zavíčkujte a šup s tím zpátky do lednice.

  • Radka K. | 6. 11. 2006 10:57

    Výborný recept. Prosím o radu, jak mám zabránit tomu, aby křen zvrchu netmavl (šedne). Děkuji

  • Gábina Houšková | 23. 10. 2006 11:30

    zůstane ostrý i po delší době?

  • Šárka | 22. 10. 2006 22:06

    Je výborný!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Křen Ocet Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

106
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
91
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
86
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
79
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
68
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Křen do skleničky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact