• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Krémový koláč s broskvemi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémový koláč s broskvemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3 lžíce studené
  • Náplň
    • 5
      ks broskve větší
    • 150
      ml smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • 30
      g hladká mouka
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku a touto směsí přelijeme broskve. Koláč pečeme asi třicet minut. Mezitím připravíme drobenku a nasypeme ji na koláč. Dopékáme asi 15 minut.
2
Jde o výborný vláčný koláč, který i krásně vypadá. Neobvyklá kombinace broskví a skořice je opravdu fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný krémový koláč

Ovocný krémový koláč

Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky

Krémový salát z brokolice, rajčat a…

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Pokuston | 23. 8. 2013 17:06

    Zkousela jsem bez drobenky a ze zbylych bilku misto toho udelala navrch snih. Broskve jsem mela cerstve, oloupane za syrova, misto smetany slehacku. Ubrala jsem cukru a kolac je uzasny. Diky za recept.

  • Silvicek | 21. 8. 2013 22:23

    Koláč byl luxusní!!! Dávala jsem čerstvé broskve a paráda! Akorát místo smetany mi přítel koupil smetanu zakysanou - což si myslím, že je dobrá volba pro to, aby ta náplň nebyla tak tekutá:) Děkuji za tento recept:))))

  • Markéta | 13. 8. 2013 16:42

    Vynikající koláč. Dnes jsem ho pekla s menšími úpravami. Broskve jsem měla čerstvé, tak jsem je oloupala, rozmixovala a přimíchala do nich trošičku cukru a vanilkový pudink. Nalila jsem to na těsto a dala chvilku upéct, aby pudink stuhnul. Mezitím jsem si udělala náplň ze smetany dle receptu a nalila ji na první vrstvu. Dál už podle receptu. Právě ho ještě teplý ochutnávám :-) A je fantastický!

  • Pavlína Špeciánová | 7. 8. 2009 09:01

    Tak včera jsem tento zajímavý koláček upekla a přestože bylo na výběr ze tří druhů koláčů,tento byl nejvíce opěvovaný.Nazvala bych ho koláč Překvapení.Protože jen jsem začala dělat těsto,tak jsem se lekla kde je nějaké vejce,sůl,cukr.A hned jsem byla v podezření,že mi nvyjde tak jak má.No nevydržela jsem to a trochu cukru do těsta přidala.Do krému pak ubrala.Byl výborný jen mi taktéž úplně dokonale nedržel,ale je pravda,že jsem ho krájela ještě teplý.Možná by stačilo do krému přidat Maizenu nebo o trošku víc mouky.Možná to bylo nedokonale odkapanými kompotovanými broskvemi....těžko říct kde udělali soudruzi z NDR chybu,ale byl skvělej i tak.Určitě zopakuji a hodnotím za 1.Dejte vědět kdo jste pekl z čerstvými broskvemi,jestli je spaříte a oloupete a hlavně jestli jsou pak po upečení měkké.Díky

  • Jan Gerhart | 10. 2. 2008 09:19

    Koláč byl geniální - pravda trochu sladčí, ale to se dá upravit ubráním cukru ze smetany a menším množstvím drobenky.Překvapivé je jak jednoduché těsto ze dvou surovin udělá moc dobrý základ alá listové těsto. Já se nejdřív lekl, aby to nebylo špatně - žádný cukr, vejce, níc...Jako variaci bych tam pak viděl hrušky či jablka.

  • Adéla Boučková | 17. 6. 2007 23:07

    No, mně vyšel "výborný vláčný koláč". Cukru jsem do smetany s vajíčky dala míň a rozhodně není ani přeslazený ani těstovo těstový. Jo a taky jsem neměla dost smetany, tak jsem to řízla půl na půl s kysanou smetanou a téměř vždy dávám část mouky špaldové. Ale jsem přesvědčena, že i kdybych zmíněné změny neprovedla, koláč by byl moc dobrý.Jen se mi zdá, že není úplně jasně uvedeno kdy drobenku přidat - já ji přidala po zmíněné půlhodině.

  • Anonym | 6. 3. 2006 09:37

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale v zadnem pripade mi nevysel "vyborny vlacny kolac". Je to neco neuveritelne preslazene testovotestove.

  • Jana Koz. | 26. 10. 2005 11:01

    Broskve můžete použít i kompotované, jen doporučuji nechat dobře okapat, aby zbytečně nenmáčely těsto. Z jiného ovoce doporučuji ještě zraléhrušky nebo meruňky, ale fantazii se meze nekladou. Je ale lepší, aby to byly sladší druhy...

  • Airan Novakova | 25. 10. 2005 12:58

    Verim, ze ten kolac bude vyborny, uz je v oblibenich:-))

  • mK | 25. 10. 2005 12:45

    Chtela bych kolac zkusit a tak se ptam musi byt ty broskve cerstve nebo mohou byt i z kompotu?Da se pouzit i jine ovoce?Diky za odpoved.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Hladká mouka Máslo Skořice Smetana Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

112
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
42
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
24
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact