• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Krémový koláč s broskvemi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémový koláč s broskvemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3 lžíce studené
  • Náplň
    • 5
      ks broskve větší
    • 150
      ml smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • 30
      g hladká mouka
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku a touto směsí přelijeme broskve. Koláč pečeme asi třicet minut. Mezitím připravíme drobenku a nasypeme ji na koláč. Dopékáme asi 15 minut.
2
Jde o výborný vláčný koláč, který i krásně vypadá. Neobvyklá kombinace broskví a skořice je opravdu fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný krémový koláč

Ovocný krémový koláč

Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky

Krémový salát z brokolice, rajčat a…

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Pokuston | 23. 8. 2013 17:06

    Zkousela jsem bez drobenky a ze zbylych bilku misto toho udelala navrch snih. Broskve jsem mela cerstve, oloupane za syrova, misto smetany slehacku. Ubrala jsem cukru a kolac je uzasny. Diky za recept.

  • Silvicek | 21. 8. 2013 22:23

    Koláč byl luxusní!!! Dávala jsem čerstvé broskve a paráda! Akorát místo smetany mi přítel koupil smetanu zakysanou - což si myslím, že je dobrá volba pro to, aby ta náplň nebyla tak tekutá:) Děkuji za tento recept:))))

  • Markéta | 13. 8. 2013 16:42

    Vynikající koláč. Dnes jsem ho pekla s menšími úpravami. Broskve jsem měla čerstvé, tak jsem je oloupala, rozmixovala a přimíchala do nich trošičku cukru a vanilkový pudink. Nalila jsem to na těsto a dala chvilku upéct, aby pudink stuhnul. Mezitím jsem si udělala náplň ze smetany dle receptu a nalila ji na první vrstvu. Dál už podle receptu. Právě ho ještě teplý ochutnávám :-) A je fantastický!

  • Pavlína Špeciánová | 7. 8. 2009 09:01

    Tak včera jsem tento zajímavý koláček upekla a přestože bylo na výběr ze tří druhů koláčů,tento byl nejvíce opěvovaný.Nazvala bych ho koláč Překvapení.Protože jen jsem začala dělat těsto,tak jsem se lekla kde je nějaké vejce,sůl,cukr.A hned jsem byla v podezření,že mi nvyjde tak jak má.No nevydržela jsem to a trochu cukru do těsta přidala.Do krému pak ubrala.Byl výborný jen mi taktéž úplně dokonale nedržel,ale je pravda,že jsem ho krájela ještě teplý.Možná by stačilo do krému přidat Maizenu nebo o trošku víc mouky.Možná to bylo nedokonale odkapanými kompotovanými broskvemi....těžko říct kde udělali soudruzi z NDR chybu,ale byl skvělej i tak.Určitě zopakuji a hodnotím za 1.Dejte vědět kdo jste pekl z čerstvými broskvemi,jestli je spaříte a oloupete a hlavně jestli jsou pak po upečení měkké.Díky

  • Jan Gerhart | 10. 2. 2008 09:19

    Koláč byl geniální - pravda trochu sladčí, ale to se dá upravit ubráním cukru ze smetany a menším množstvím drobenky.Překvapivé je jak jednoduché těsto ze dvou surovin udělá moc dobrý základ alá listové těsto. Já se nejdřív lekl, aby to nebylo špatně - žádný cukr, vejce, níc...Jako variaci bych tam pak viděl hrušky či jablka.

  • Adéla Boučková | 17. 6. 2007 23:07

    No, mně vyšel "výborný vláčný koláč". Cukru jsem do smetany s vajíčky dala míň a rozhodně není ani přeslazený ani těstovo těstový. Jo a taky jsem neměla dost smetany, tak jsem to řízla půl na půl s kysanou smetanou a téměř vždy dávám část mouky špaldové. Ale jsem přesvědčena, že i kdybych zmíněné změny neprovedla, koláč by byl moc dobrý.Jen se mi zdá, že není úplně jasně uvedeno kdy drobenku přidat - já ji přidala po zmíněné půlhodině.

  • Anonym | 6. 3. 2006 09:37

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale v zadnem pripade mi nevysel "vyborny vlacny kolac". Je to neco neuveritelne preslazene testovotestove.

  • Jana Koz. | 26. 10. 2005 11:01

    Broskve můžete použít i kompotované, jen doporučuji nechat dobře okapat, aby zbytečně nenmáčely těsto. Z jiného ovoce doporučuji ještě zraléhrušky nebo meruňky, ale fantazii se meze nekladou. Je ale lepší, aby to byly sladší druhy...

  • Airan Novakova | 25. 10. 2005 12:58

    Verim, ze ten kolac bude vyborny, uz je v oblibenich:-))

  • mK | 25. 10. 2005 12:45

    Chtela bych kolac zkusit a tak se ptam musi byt ty broskve cerstve nebo mohou byt i z kompotu?Da se pouzit i jine ovoce?Diky za odpoved.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Hladká mouka Máslo Skořice Smetana Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Caprese

Caprese

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

131
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
92
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany
Jablkovo-kokosová…
69
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s…
66
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
51
Zelené tagliatelle
Zelené tagliatelle

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact