• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Zbylo vám vařené, pečené či grilované kuřecí maso od oběda? Využijte ho pro přípravu jednoduchého rizota, které chutná jak z italské restaurace.

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • 90
      g uzená slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      g žampiony
    • 300
      g rýže na rizoto Arborio, Carnarolli, Vialone...
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 1,40
      l kuřecí vývar
    • 150
      g kuřecí maso vařené, pečené, grilované...
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 1
      svazek petrželka
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte přibližně ještě 10 minut smažit dosklovata, dokud není cibule měkká. Vmíchejte na plátky nakrájené houby a za občasného míchání je nechte opékat asi 5 minut. Pak přidejte rýží, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 2 minuty. Jakmile zrnka částečně zprůhlední, zalijte ji bílým vínem. To nechte téměř vyvařit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přilijte naběračku horkého kuřecího vývaru a začněte odměřovat 20 minut. Za stáleho míchání vývar nechte téměř vyvařit, část se absorbuje ro rýže, a znovu přilijte další dávku. takto postupujte dokud nezískáte krémovou texturu, jakou má například rýžový pudink.
3
Přimíchejte nasekané vařené či pečené kuře, krátce zahřejte a poté vypněte. Vmíchejte strouhaný parmazán a najemno nasekanou petrželku, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat, aby se do rýže vstřebal i zbytek tekutiny. Podávejte posypané parmezánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cibule Kuřecí maso Kuřecí vývar Máslo Parmazán Petrželka Rýže na rizoto Strouhaný parmazán Uzená slanina Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Domácí kečup

Domácí kečup

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Hummus II.

Hummus II.

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

18
Hovězí závitky
Hovězí závitky
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rozlétané plněné papriky
Rozlétané plněné papriky
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Pórková polévka se slaninou I.
Pórková polévka se…

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové žampiony s těstovinami
Krémové žampiony s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact