• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Napište svůj komentář k receptu

Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Zbylo vám vařené, pečené či grilované kuřecí maso od oběda? Využijte ho pro přípravu jednoduchého rizota, které chutná jak z italské restaurace.

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • 90
      g uzená slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      g žampiony
    • 300
      g rýže na rizoto Arborio, Carnarolli, Vialone...
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 1,40
      l kuřecí vývar
    • 150
      g kuřecí maso vařené, pečené, grilované...
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 1
      svazek petrželka
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte přibližně ještě 10 minut smažit dosklovata, dokud není cibule měkká. Vmíchejte na plátky nakrájené houby a za občasného míchání je nechte opékat asi 5 minut. Pak přidejte rýží, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 2 minuty. Jakmile zrnka částečně zprůhlední, zalijte ji bílým vínem. To nechte téměř vyvařit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přilijte naběračku horkého kuřecího vývaru a začněte odměřovat 20 minut. Za stáleho míchání vývar nechte téměř vyvařit, část se absorbuje ro rýže, a znovu přilijte další dávku. takto postupujte dokud nezískáte krémovou texturu, jakou má například rýžový pudink.
3
Přimíchejte nasekané vařené či pečené kuře, krátce zahřejte a poté vypněte. Vmíchejte strouhaný parmazán a najemno nasekanou petrželku, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat, aby se do rýže vstřebal i zbytek tekutiny. Podávejte posypané parmezánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cibule Kuřecí maso Kuřecí vývar Máslo Parmazán Petrželka Rýže na rizoto Strouhaný parmazán Uzená slanina Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

32
Švestková povidla
Švestková povidla
22
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
Krémové řezy s jablky
Krémové řezy s jablky
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové žampiony s těstovinami
Krémové žampiony s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact