• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémové lečo
Napište svůj komentář k receptu

Krémové lečo

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
Krémové lečo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krémové lečo je chalupářskou klasikou, která se musí rozvonět na kamnech minimálně jednou za léto. Připravte si variantu s vejci podle časopisu F.O.O.D., zamilujete si ji od prvního sousta.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks paprika zelená
    • olej na smažení
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrst pažitka nakrájená
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého lehce píchněte nožem, aby se narušila slupka, a nechte asi 10 minut odstát. Poté rajčata slijte, oloupejte, zbavte dužniny a pokrájejte na kousky.
2
Cibuli nakrájejte na tenké klínky, papriky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Na pánvi rozehřejte asi lžíci oleje a začněte restovat cibuli a papriku na mírnějším ohni, asi 8 minut, zelenina by měla lehce změknout. Přidejte protlak a restujte asi 2 minuty, aby se rozvoněl. Teď vmíchejte rajčata a směs duste asi 5 minut, aby se zbavila přebytečné vody.

RADA: Krájení cibule

3
V misce vidličkou dobře rozmíchejte vejce, vlijte je k zelenině a pánev odstavte z ohně. Vejce pomalu vmíchejte do zeleninového základu, postačí jim teplo z horké zeleniny. Směs míchejte, dokud nebude krémová, kompaktní a vejce se nespojí se zeleninovým základem. Dochuťte solí a pepřem, ozdobte pažitkou.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické lečo

Klasické lečo

Lečo s rybou

Lečo s rybou

Zapečené lečo

Zapečené lečo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Paprika Pažitka Rajčata Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

149
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
50
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
42
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Tofu v arašídové omáčce…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Krémové houbové rizoto
Krémové houbové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Krémové nadívané žampiony
Krémové nadívané žampiony
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Krémové rizoto s čekankou a zrajícím…
Krémové rizoto s lososem
Krémové rizoto s lososem
  • Recepty.cz
  • Krémové lečo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact