• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová zeleninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová zeleninová polévka

autor: Killer17
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová zeleninová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      plátek kapusta
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks pórek bílá část
    • 300
      g brambory syrové
    • 1
      plátek celer
    • 1
      ks kořen petržele
    • 0,50
      l mléko cca 0,5l horkého mléka
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžička sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Hrnec vytřeme mastným papírovým ubrouskem (nebo kápnem kapku oleje) a zahříváme 3 minuty na středním stupni tepelného zdroje. Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme pouze zesklovatět.
2
Na tento základ přidáme očištěnou, omytou a na drobné kousky nakrájenou zeleninu a kostičky syrových brambor, 1 kostku masoxu a tolik vody, aby zelenina a brambory byly lehce potopené. Na středním stupni tepelného zdroje vaříme do změknutí přikryté poklicí. To trvá asi 15 minut.
3
Měkkou zeleninu a brambory prolisujeme nebo ponorným mixérem rozmixujeme. Vzniklou kaši rozředíme vařícím mlékem do požadované hustoty. Dále již nevaříme. Je-li potřeba, dochutíme solí. Sypeme zelenou petrželkou.
4
PS. Možná to zní nechutně, když jsem to viděl poprvé, tak jsem si taky říkal, co to je, ale je to fakt výborná polévka!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová zeleninová polévka ala minestrone

Krémová zeleninová polévka ala…

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M_39 | 21. 4. 2014 06:23

    Kdybych si nevšimla níže uvedených komentářů týkajících se množství brambor, tak bych vůbec nereagovala, ale 300g vždycky bylo a doufám, že se na tom nic nezměnilo 0,3kg a nikoliv 30kg. To jen trochu matematiky k tomu vaření.

  • jojoj | 9. 5. 2013 22:53

    Banalita to není, pro recept je to celkem důležité.

  • Killer17 | 9. 5. 2013 11:40

    To 30kg je chyba a s plátkem kapusty to je banalita.Ale jinak polévka je skvělá tak tady nehudruj :) :-)

  • Z. | 14. 4. 2013 12:08

    30 kg brambor, plátek kapusty, strašné :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Kapusta Kořen petržele Masox Mléko Olej Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

52
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
25
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
21
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
18
Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky
Nádivka s uzeným masem a…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Krémová zeleninová polévka ala…
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
  • Recepty.cz
  • Krémová zeleninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact