• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g celer
    • sůl
    • 50
      g mrkev
    • 400
      ml voda
    • 400
      g rybí file
    • pepř mletý
    • bazalka Čerstvá
    • rama Culinesse
    • 150
      g hellmans yofresh
    • 50
      ml rama cremefine Ke šlehání
    • instantní jíška Knorr tekutá

Postup přípravy receptu

1
Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a podle chuti přidáme Hellmann’s Yofresh.
2
Krátce povaříme a přidáme tekutou jíšku, která polévku zahustí. Dochutíme jemně sekanou bazalkou, bílým pepřem a solí.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 29. 9. 2009 21:08

    No já se přiznám, že o tom, že bych použila Rama Cremefine či Rama Culinesse nebo Knorr Tekutá jíška jsem naprosto neuvažovala. Samozřejmě vařím z másla, sádla či oleje, místo smetany umělé dávám smetanu a místo jíšky umělé jíšku domácí..... Mně jen zaujala ta polévka z filé a navrhla jsem, jak ji můžete vylepšit :-).

  • ladislava staffenová | 29. 9. 2009 19:47

    No Jaru, na Maříka jsem úúúplně zapomněla ;-D

  • Jarka O. | 29. 9. 2009 19:22

    Opražená krupice místo jiker je prastará finta, už Kája Mařík miloval "falešnou" rybí polévku :-))

  • ladislava staffenová | 29. 9. 2009 18:17

    Jarko, souhlasím, těch umělotin je tu fakt až moc na jinak určitě dobrou polévku. Simčo s tou krupicí to zkusím, přidávám ji vcelku často, ale nenapadla mě souvislost s jikrami ;-)) Máš ale pracdu, že vánoční rybí polévka je prostě o něčem jiném....

  • Amy - | 29. 9. 2009 15:49

    Souhlasím s paní Jarkou a dávám rovněž přednost klasice. Ztužené tuky (a těmi výrobky uváděné v receptu převážně jsou) nejsou vědci považovány za zdravé, natož zdravější, než přírodní suroviny a reklamní rétorika slouží jen a pouze jejich prodeji, nikoli skutečnému poučení či zdraví zákazníků. Jinak co se týče té krupice, to je zajímavý nápad, někdy vyzkouším.

  • Jarka O. | 29. 9. 2009 14:30

    Přimlouvám se za používání přírodních chutí: místo Culinesse kousek másla, místo Cremefine trochu pravé smetany na vaření,...asi jsem ze staré školy, ale tahle umělá dochucovadla mi vadí. A tady je jich nějak moc :-o

  • Simča Sládková | 28. 9. 2009 10:54

    Proti klasické rybí (vánoční) polévce, kterou děláme je to taková zjednodušená rychlovka, ale také ji někdy použiji. Jen bych doporučila ochucení petrželkou a nepatrně muškátovým oříškem. Pokud máte rádi v rybí poléve jikry, osměhněte na trošce másla krupici a před dovařením vmíchejte do polévky (na 1 talíř tak 2 plné lžíce krupičky). Ta pravá vánoční je hodně pracná, ale přesto na ni nedám dopustit...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celer Hellmans Yofresh Instantní jíška Mrkev Pepř mletý Rama Rama Cremefine Rybí file Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

281
Francouzský dresing
Francouzský dresing
135
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
78
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
70
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
69
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z topinambur
Krémová polévka z topinambur
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová špenátová polévka se zázvorem
  • Recepty.cz
  • Krémová rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact