• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová pórková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová pórková polévka

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 91
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • šlehačka
    • pepř mletý
    • sůl
    • pórek
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutíme solí a pepřem. Uvedeme do varu a vhodíme jednu bramboru nakrájenou na malé kostičky a trochu pórku z jemnější bílé části. Po uvaření přidáme trochu smetany.
2
V původním receptu Jiřího Datla Novotného byla ještě šunka, ale já jí nedávám. Polévka je výborná i bez ní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 18. 5. 2018 17:18

    Jednoduchá a rychlá :)

  • kala | 26. 7. 2016 17:34

    kolik se tam dava tech brambor?

  • marci2 | 6. 3. 2015 16:50

    Dělala jsem ji už mnohokrát. Taky do ní dávám pár krutónků a je opravdu výborná. Dávám 1.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 1. 3. 2015 16:17

    udělala jsem k tomu krutonky a bylo to výborné... i příteli a bráchovi chutnalo (z čehož jsem měla obavy)... krásně jemná, chuťově decentní... možná bych příště zkusila dát i trochu libečku a rozmixovat ho spolu s pórkem...

  • Lu | 19. 11. 2014 15:55

    podle receptu, je vyborna

  • twiGGy4
    twiGGy4 | 25. 3. 2014 13:09

    Rychlá, snadná, levná, zdravá a hlavně moc dobrá :-) pórek jsem nejdřív podusila trochu na másle s půlkou cibule a pak zalila vodou a přihodila brambory. Vařit je lepší jen v takovém množství vody, aby bylo všechno ponořené, později můžete polévku naředit. Vařila jsem ze zakysanky a bez pepře. Mouka je zbytečná, ale chápu, že většina lidí to má tak nějak zautomatizované a jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš. U krémových zeleninových polévek jsem se naučila používat na zahuštění bramboru a smetanu. A někdy ani ta brambora není nutná.

  • Di | 9. 2. 2014 10:27

    Eloizo, zasmažená mouka je úplně zbytečná stejně jako bujónová kostka. Rozmixovaná zelenina a brambory polévku krásně zahustí a jemnou chuť není potřeba kazit glutamáty (nejsem proti bujónovým kostkám a priori, ale tady jí opravdu není třeba). :-\ Když dáte dostatek pórku, polévka rozhodně nebude bez chuti!

  • Karel | 8. 2. 2014 10:36

    :-)

  • eloiza | 2. 2. 2014 19:26

    uvařila jsem brambory zvlášť, pórek podusila na másle, přidala lžíci hladké mouky a lehce zasmažila a zalila uvařenými bramborami i s vodou, přidala kostku bujonu, pak rozmixovala a až na talíři zalila trochou smetany,. Byla vynikající, nikdy jsem krémovou nevařila a byla jsem opravdu výsledkem nadšena.

  • eloiza | 2. 2. 2014 19:23

    velmi rychlé a velmi chutné, poprvé jsem vařila krémovou polévku z pórku a byla jsem překvapena chutí

  • Di | 20. 1. 2014 18:32

    Jaká mouka? Žádná se tam nedává!! :-\

  • jnovakova | 20. 1. 2014 13:17

    polévka je skvělá, chutná celé rodině.

  • kachnítos | 23. 9. 2013 19:10

    Zrovna jí vařim a samozřejmě se mi připaluje mouka :-S takže míchám míchám tu houštinu 8-)

  • ery | 5. 6. 2013 18:48

    kolik čeho? poměr vody a pórku , přijde mi bez chuti.... jsem amatér :'(

  • Franta 1-cestovni.cz | 24. 3. 2013 22:30

    mňam mňam, moc dobrá :)

  • deputa madre
    deputa madre | 23. 1. 2013 21:31

    super chut!

  • deputa madre
    deputa madre | 23. 1. 2013 21:31

    super chut!

  • Ala22 | 6. 1. 2013 15:13

    pardon - vynikající

  • Ala22 | 6. 1. 2013 15:12

    Dnes jsem vyzkoušela a je vinikající :)

  • misha | 12. 12. 2012 11:47

    vynikajcí <3

  • Markéta | 17. 5. 2012 10:49

    Včera jsem ji dělala k obědu, a byla moc dobrá :-P Jen jsem tam nalila asi trošku víc smetany a byla dost do bíla...chtělo by to přidat tam něco barevného :-P

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:06

    Je dobrá, ale také nejdřív smažím na másle a pak všechno po uvaření mixuji, foto přiloženo ;-)

  • akcuL15 | 30. 5. 2011 11:11

    Velmi dobrá,rychlá a jednoduchá :)

  • Dah | 28. 12. 2010 20:59

    Já i přítel jsme si moc pochutnali, výborné!

  • Silvie | 4. 11. 2010 12:11

    dravím , polévka je ještě lepší když suroviny nevaříte ve vodě ale usmažíte si na másle mouku a pak přidáte všechny suroviny. Pak je ještě lepší. ;-)

  • Šárka Rudlová | 9. 1. 2010 12:14

    Podávala jsem se sýrem a opečenou vekou, moc dobré.

  • Monika Stochlova | 27. 2. 2009 14:24

    dnes jsem dělala a je dobrá.Jen jsem vše rozmixovala a na talíři ozdobila pažitkou.

  • Michelle Hulinorová | 16. 7. 2008 16:49

    jye to fakt good

  • Alexandra Daňková | 1. 4. 2008 13:16

    právě jsem dodělala a je moc dobrá. Dala jsem tam i tu šunku, ale měla jsem jen kuřecí a její chuť v polévce není moc cítit, takže pokud tam někdo chce maso, tak bych tam dala něco výraznějšího. Ale i tak mo dobrá a hlavně jednoduchá a může ji i můj roční syn

  • Anonym | 4. 12. 2006 23:12

    Tak mě napadá, co takhle to navrch posypat ještě trochou strouhaného nebo na kostičky nakrájeného tvrdého sýra a čerstvou natí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Pórek Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Tetino maso

Tetino maso

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

63
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
51
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
17
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Tabouleh
Tabouleh

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky
Krémová polévka z potočních raků s…
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z topinambur
Krémová polévka z topinambur
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová pórková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact