• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka s hráškem
Napište svůj komentář k receptu

Krémová polévka s hráškem

autor: FlirTerka
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová polévka s hráškem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule Velká nakrájená na drobno
    • 3
      stroužek česnek 2 - 3 utřené
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • 450
      g těstoviny (I méně), vrtulky
    • 200
      g mražený hrášek
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 200
      ml zakysaná smetana 150 - 200
    • 3
      lžíce petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme cibulku a česnek, cca 3min. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a vaříme přibližně 10 min. Poté přisypeme hrášek, opět uvedeme do varu a vaříme tak 5 min. V misce si smícháme smetanu se škrobovou moučkou a přimícháme do polévky. Přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.
2
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Květáková polévka s hráškem

Květáková polévka s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Turková | 24. 9. 2009 15:25

    U tohoto receptu byly kvůli stálémů porušování pravidel smazány všechny komentáře. Omlouváme se všem slušným uživatelům, kteří k receptu dodali komentáře s ním související. Bohužel další uživatelé nerespektovali pravidla, a proto jsme museli přistoupit k tomuto kroku.

  • Di - | 24. 9. 2009 15:15

    Potom ale, paní Turková, nechápu, proč jste tam nechala ty komentáře s poznámkami o jízlivosti. Pomohou snad při přípravě receptu? Nebo se cenzuruje jenom něco a někomu?

  • Tereza Turková | 24. 9. 2009 12:53

    Dobrý den paní Manasová, omlouvám se, ale musela jsem k tomuto receptu smazat všechny komentáře, které byly zveřejněny po mém upozornění. Důvod je bohužel ten, že většina uživatelů nesouhlasila s dalšími komentáři pod receptem, protože se již netýkaly receptu samotného, ale spíše šlo o invektiva mezi jednotlivými uživateli. Proto jsem přistoupila k tomu, že jsem dopředu upozornila na to, že od dané chvíle odstraním každý komentář, který se u receptu objeví, a to i přesto, že bude či nebude s receptem souviset. Bohužel se jedná o opatření, k němuž jsem nucena přistoupit, když komentování receptu přesáhne pravidla, jež jsou na webu stanovena.Je mi líto, že to byl zrovna Váš komentář, ale bohužel pravidla jsou nastavena takto.

  • Zora Manasová | 24. 9. 2009 12:13

    Pani Turková, prečo ste zmazali môj komentár? Týkal sa receptu, písala som o tom, že variť v 1,5 l vody viac ako 15 minút 400 g cestovín nemôže dopadnúť dobre. Aj podľa tohto receptu je vidieť, že nie je každý vie variť cestoviny, takže určite súvisel tento komentár s týmto receptom. A uviedla som aj to, že polievka môže byť dobrá, ale cestoviny určite variť extra a na 100 g cestovín 1 liter vody. A nie každému sa chce hľadať v diskusnom fóre, takže presúvanie niektorých komentárov naň nie je práve najšťastnejšie riešenie. Pekný deň.

  • Zora Manasová | 23. 9. 2009 21:57

    No, cestoviny i hrášok sú moje oblľúbené, takže nejakú tú prax už mám. Skutočne si neviem predstaviť (a ani to nebudem skúšať) ako chutí také množstvo cestovín varených v 1,5 l a viac ako 15 min (treba povariť aj tú smotanu v polievke). Ja mám teda rada veľké množstvo cestovín do polievky (podľa môjho muža guláš), ale v nej varím len pár minút slíže niťovky. Tá polievka môže byť dobrá, ale cestoviny sa teda takto určite nevaria - základné pravidlo je na 100 g minimálne 1 liter vody, to je bez diskusie, pani Lapková. P.S. Mám rada taliansku kuchyňu, ale že by smotanové polievky boli typické pre talianskú kuchyňu? Pekný večer. Zora

  • Frantiska :) | 23. 9. 2009 15:26

    neda mi to ... koupene baleni testovin ma 500g, takze cele to nasypat do polevky, ale jasne vy doma to v pohode uvarite v 1,5 litru vody ...

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:26

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle mazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:29

    Zdeno, ne, to nebylo nic vůči Vám a ani kapka jízlivosti.. Jen zklamání, které jsem popsala i u jiného mého receptu... Nechtěla jsem urazit nebo tak... Nepovedlo se, nevadí.. Vaření si již necháme radši pro sebe.. Kritiku snesu, ale to co se mi dostalo během jen tří receptů bylo i na mě moc.. Chtěla jsem jen inspirovat jiné, nezdařilo se...:(

  • Zdena z JM | 23. 9. 2009 14:16

    Nechápu, proč se mi omlouváte. Byla to má svobodná volba, vyzkoušet recept, který se mi nezdál, opravdu mě do toho nikdo nenutil. A jak už jsem napsala, místo původně plánované polévky bylo hlavní jídlo. Cítím v té omluvě od Vás paní Terezo trochu jízlivosti, ale jen jsem si dovolila napsat, že jídlo se mi podle tohoto receptu vůbec nepovedlo. To je vše.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:07

    Myslím,že záleží na použitých těstovinách.. Pokud použijete tortellini tak je 450 g, přesná gramáž jakou jsem našla u podobného receptu v kuchařce, co mám doma a která mě inspirovala.. Já vařila ze spirálek a dávala jsem zhruba přes 400 g a krémová polévka se povedla nejednou... Tak nevím a omlouvám se za maření prostoru těchto stránek a zároveň paní Zdeně za čas, který u polévky strávila..:-(

  • Zdena z JM | 23. 9. 2009 12:18

    Také se mi tento recept nezdál a chtěla jsem hned ráno napsat komentář, jestli tam není chyba v množství surovin (hlavně těstovin). Pak mi to nedalo a recept nejprve vyzkoušela.To, co vzniklo, mi ani vzdáleně nepřipomíná polévku. Když jsem 450 g těstovin uvařila 1,5 l vývaru, po uvaření nebyly všechny ani ponořené ve vodě a to jsem tam ještě nedala hrášek. No nevadí, použila jsem je na zapékané těstoviny s hráškem. Možná jsem někde udělala chybu, ale nevím kde.

  • Simča Sládková | 23. 9. 2009 12:18

    Tak tady mne zaujalo, že má recept jedničku - to už ho někdo uvařil? A pokud ano - mohl by nám říci, kolik dal těstovin a jak to bylo husté? Já tedy vařím sáček těstovin (tj tak 450 - 500 g) jako přílohu k obědu pro hodně žravou rodinu a máme z toho tak 5 - 6 porcí.... A pochopitelně těstoviny zavářím do 5l hrnce plného vody...

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 11:39

    Mýlíte, krém má konzistenci naprosto přesnou... Kaši s těstovinami jsem ještě neviděla.. A jak je psáno těstovin si můžete dáti i méně, záleží na Vás zda Vám chutnají "vodové" polévky.. U nás doma se upřednostňují smetanové krémy, většinou italské kuchyně

  • marie nezlakova | 23. 9. 2009 07:18

    No nevím?!Tohle je spíš kaše.1,5l vývaru a tolik těstovin,ještě hrášek,škrob atd.Většinou se doporučuje na10dkg těstovin litr vody.Vůbec si to nedovedu představit.Netroufám si ani vyzkoušet!Nebo se mýlím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Mražený hrášek Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Škrobová moučka Sůl Sýr Těstoviny Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Máslové řízky

Máslové řízky

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Salámové špízy

Salámové špízy

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

265
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
119
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
45
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
33
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
33
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Krémová polévka s hráškem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact