• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová květáková polévka

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová květáková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce margarín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 1
      ks květák středně velký
    • petrželová nať
    • 4
      šálek zeleninový vývar
    • 2
      šálek sojové mléko
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila.
2
Až cibulková jíška začne vonět, zalijeme ji zeleninovým vývarem, sójovým mlékem (či jinou alternativou mléka nebo obyčejným mlékem) a necháme vařit.
3
Přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák. Zakryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po dovaření vše rozmixujeme na hladký krém, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a opět chviličku povaříme.
4
Před podáváním polévku bohatě posypeme petrželkovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka

Květáková polévka

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Saaarka | 13. 3. 2014 10:27

    Taktéž varuji před používáním margarínů, opravdu nejsou obecně vůbec zdravé a navíc ještě na nich vařit? Vždyť to musí příšerně prskat, jak jsou plné vody. Pokud nechcete či nemůžete používat máslo (vegani) pořád zbývá kvalitní rostlinný olej.

  • Juža | 30. 5. 2013 17:49

    Proč ty náhražky, jsme snad ve válce? :-D

  • Kvitko1 | 28. 9. 2012 13:37

    Cibulku jsem dělala na sádle, přidala normální polotučné mléko a zahustila kukuřičným škrobem a byla výborná :-)

  • Jana | 5. 5. 2012 17:19

    nelze upřednostnovat zdravou výživu a přitom jíst margaríny - fuj, takže já jsem použila: normální hladkou mouku, máslo - prý je bio psali na obalu, dále květák, rozhodně ne mléko - ale kvalitní smetanu... pak je to fakt dobré :-))

  • nnln | 24. 6. 2011 19:58

    Dělala jsem polévku stejně, ale z klasických surovin, máslo, hladká mouka, kravské mléko a místo vývaru jen z vody. Polévka byla i takto výborná. Doporučuji ale nechat před mixováním pár růžiček květáku bokem a dát pak zpět do polévky vcelku. A petrželku bych nevynechávala, dá polévce tu "správnou" chuť:) Dávám 1 a přidávám foto

  • Martina | 16. 11. 2010 13:26

    Polévka je opravdu výborná, jen jsem před podáváním posypala strouhaným parmezánem a osmaženými kostkami chleba.

  • michaela ozdogan schafferova | 30. 11. 2008 19:50

    Polevka je opravdu moc dobra, jen vas varuji pred smazenim na margarinech, opravdu to neni zdravi prospesne. Mnohem snadneji se prepali nez napr. kvalitni veprove sadlo a vznikaji rakovinotvorne latky.

  • Kveta | 19. 12. 2007 08:24

    Velice chutna polevka. Dekuji za vyborny recept.

  • Anonym | 14. 10. 2007 13:47

    Moc dobré, i když jsme neochutnali finální verzi. Nechala jsem polévku před rozmixováním vychladnout, ale než se tak stalo, stihla zmizet :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cibule Květák Margarín Muškátový oříšek Petrželová nať Sojové mléko Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Mazanec II.

Mazanec II.

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

208
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
24
Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Bun Bo Nam Bo – Nudle s…
23
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
23
Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou
Kuřecí kousky s nivou a…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Krémová krupicová kaše
Krémová krupicová kaše
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kukuřičná polévka
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Krémová mrkvová polévka
Krémová mrkvová polévka
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím masem a…
Krémová polévka
Krémová polévka
  • Recepty.cz
  • Krémová květáková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact