• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémeš jihoslovanský
Napište svůj komentář k receptu

Krémeš jihoslovanský

autor: Marína_K
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémeš jihoslovanský
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 1
      balíček listové těsto
  • Ořechové těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 50
      g nasekané ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 5
      lžíce hladká mouka
  • Krém
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • hnědý rum
    • 0,50
      l mléko
    • 250
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně vymazaného plechu.
2
Ořechové těsto: vymícháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme pomleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
3
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu (nebo na papíru na pečení).
4
Krém: mléko s moukou uvaříme na hustou kaši.
5
Tuk vymícháme s cukrem. Společně smícháme s přidáním rumu.
6
Listové těsto + 1/2 krému + ořechové těsto + 1/2 krému + listové těsto.
7
Posypat práškovým cukrem.
8
Je to jeden z nejoblíbenejších zákusků v naší rodině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 23. 3. 2008 19:02

    P.Jiřinko, ja som hneď radšej urobila krém z 1l mlieka a troch zlatých klasov, z 1/2i mlieka to je velmi málo na taký zákusok a do druhej vrstvy krému som pridala ovocie, tak je to výborné.

  • Jiřina | 22. 3. 2008 20:33

    Těsto se tedy po uležení opravdu neláme. Ale jinak to není žádný zázrak. Dost fádní a mdlé, nevýrazné chuti. A přesto, že jsem krému udělala o polovinu více, byla ho jen tenoučká vrstva. Očekávala jsem od toho mnohem více. A ta buchta uvnitř to taky nedokázala nijak ozvláštnit.

  • Olga | 19. 3. 2008 19:51

    Ešte doplním, že lístkové cesto sa neláme, krájam vždy pilníkovým nožíkom a keď zákusok necháte pár hodín odpočinúť, krája sa bez problémov.

  • Olga | 19. 3. 2008 19:24

    Tak to nemá chybu, v manželovej robote som zožala obrovský úspech, všetky jeho kolegyne pýtali recept.Skutočne ,tento zákusok je vynikajúci, ja som ho trocha vylepšila, lebo toho krému sa mi zdalo málo, urobila som ho z 1 litra mlieka a z 3 zlatých klasov a je ho akurát a do druhej vrstvy krému som nakrájala asi 4 kiwi nadrobno.Bolo to výborné- bolo, lebo sa len tak po ňom zaprášilo, odteraz bude patriť medzi moje najobľúbenejšie.Dávam veľkú 1.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 19:46

    Andreo, ďakujem za nápad. Človek sa učí celý život. Pani Maríne_K dávam za recept 1

  • Hana | 21. 2. 2007 11:28

    To byl úspěch !!!!! I to krájení hotového plátu vyšlo - na pocukrovaném povrchu nebyly nějaké "zlomeniny" vidět. Pomohl mi ostrý tenký nůž.

  • Marína_K | 19. 2. 2007 15:41

    Môžete tak ako píše Andra, ja krájam pilníkovým nožom.

  • Andra | 19. 2. 2007 08:10

    Danka, vrchné cesto si pokrájajte na štvorce ešte predtým ako ho uložíte na plnku. Po stuhnutí pokrájajte zvyšok koláča. Tak sa vám cesto lámať nebude.

  • Danka Snášelová | 16. 2. 2007 21:28

    Tenhle recept mám již delší dobu od maminky ze Slovenska.Je velice dobrý, ale dost špatně se krájí. Listové těsto se láme.Při krájení člověk musí být trpělivý, když che mít úhledně nakrájené řezy.

  • Monika2 | 14. 2. 2007 08:18

    Pokud se peče na obráceném plechu, lépe se s ním manipuluje. Ale já peču podobné normálně a teké to jde zvládnout. Tyto řezy jsou opravdu moc dobré!!! Někdy do ořechového těsta přidávám kakao.

  • Margita | 14. 2. 2007 06:36

    Aj ja poznám tento recept pod názvom Jadranské rezy. Lískové cesto pečieme na obrátenom plechu preto, že ho necháme ešte aspoň 1 cm cez okraj a ono sa trošku zmenší pri pečení a takto získame na jeho veľkosti. Tiež sa lepšie dáva dolu z plechu.Inak je to výborný recept.

  • Marína_K | 13. 2. 2007 22:46

    Evik, len kvôli tomu, že sa lepšie zosúva z pekáča.

  • Zdeňka | 13. 2. 2007 21:12

    Znám jako Jadranské řezy,akorát na horní placku dávám čokoládovou polevu sypanou drcenými ořechy.Dobrý moučník,stojí za vyzloušení.

  • EVIK | 13. 2. 2007 16:53

    Proč se to listové těsto peče na obráceném plechu?

  • A | 13. 2. 2007 12:34

    Ten je opravdu super, nikdo, kdo ochutnal, ho nepohanil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Pečení Oslava Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý rum Listové těsto Mléko Moučkový cukr Nasekané ořechy Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Jablečný závin

Jablečný závin

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

165
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
93
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
61
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
60
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
47
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Deník Aha! 2.8.2025

Deník Aha! 2.8.2025

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Krémeš jihoslovanský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact