• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémeš jihoslovanský
Napište svůj komentář k receptu

Krémeš jihoslovanský

autor: Marína_K
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémeš jihoslovanský
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 1
      balíček listové těsto
  • Ořechové těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 50
      g nasekané ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 5
      lžíce hladká mouka
  • Krém
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • hnědý rum
    • 0,50
      l mléko
    • 250
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně vymazaného plechu.
2
Ořechové těsto: vymícháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme pomleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
3
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu (nebo na papíru na pečení).
4
Krém: mléko s moukou uvaříme na hustou kaši.
5
Tuk vymícháme s cukrem. Společně smícháme s přidáním rumu.
6
Listové těsto + 1/2 krému + ořechové těsto + 1/2 krému + listové těsto.
7
Posypat práškovým cukrem.
8
Je to jeden z nejoblíbenejších zákusků v naší rodině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 23. 3. 2008 19:02

    P.Jiřinko, ja som hneď radšej urobila krém z 1l mlieka a troch zlatých klasov, z 1/2i mlieka to je velmi málo na taký zákusok a do druhej vrstvy krému som pridala ovocie, tak je to výborné.

  • Jiřina | 22. 3. 2008 20:33

    Těsto se tedy po uležení opravdu neláme. Ale jinak to není žádný zázrak. Dost fádní a mdlé, nevýrazné chuti. A přesto, že jsem krému udělala o polovinu více, byla ho jen tenoučká vrstva. Očekávala jsem od toho mnohem více. A ta buchta uvnitř to taky nedokázala nijak ozvláštnit.

  • Olga | 19. 3. 2008 19:51

    Ešte doplním, že lístkové cesto sa neláme, krájam vždy pilníkovým nožíkom a keď zákusok necháte pár hodín odpočinúť, krája sa bez problémov.

  • Olga | 19. 3. 2008 19:24

    Tak to nemá chybu, v manželovej robote som zožala obrovský úspech, všetky jeho kolegyne pýtali recept.Skutočne ,tento zákusok je vynikajúci, ja som ho trocha vylepšila, lebo toho krému sa mi zdalo málo, urobila som ho z 1 litra mlieka a z 3 zlatých klasov a je ho akurát a do druhej vrstvy krému som nakrájala asi 4 kiwi nadrobno.Bolo to výborné- bolo, lebo sa len tak po ňom zaprášilo, odteraz bude patriť medzi moje najobľúbenejšie.Dávam veľkú 1.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 19:46

    Andreo, ďakujem za nápad. Človek sa učí celý život. Pani Maríne_K dávam za recept 1

  • Hana | 21. 2. 2007 11:28

    To byl úspěch !!!!! I to krájení hotového plátu vyšlo - na pocukrovaném povrchu nebyly nějaké "zlomeniny" vidět. Pomohl mi ostrý tenký nůž.

  • Marína_K | 19. 2. 2007 15:41

    Môžete tak ako píše Andra, ja krájam pilníkovým nožom.

  • Andra | 19. 2. 2007 08:10

    Danka, vrchné cesto si pokrájajte na štvorce ešte predtým ako ho uložíte na plnku. Po stuhnutí pokrájajte zvyšok koláča. Tak sa vám cesto lámať nebude.

  • Danka Snášelová | 16. 2. 2007 21:28

    Tenhle recept mám již delší dobu od maminky ze Slovenska.Je velice dobrý, ale dost špatně se krájí. Listové těsto se láme.Při krájení člověk musí být trpělivý, když che mít úhledně nakrájené řezy.

  • Monika2 | 14. 2. 2007 08:18

    Pokud se peče na obráceném plechu, lépe se s ním manipuluje. Ale já peču podobné normálně a teké to jde zvládnout. Tyto řezy jsou opravdu moc dobré!!! Někdy do ořechového těsta přidávám kakao.

  • Margita | 14. 2. 2007 06:36

    Aj ja poznám tento recept pod názvom Jadranské rezy. Lískové cesto pečieme na obrátenom plechu preto, že ho necháme ešte aspoň 1 cm cez okraj a ono sa trošku zmenší pri pečení a takto získame na jeho veľkosti. Tiež sa lepšie dáva dolu z plechu.Inak je to výborný recept.

  • Marína_K | 13. 2. 2007 22:46

    Evik, len kvôli tomu, že sa lepšie zosúva z pekáča.

  • Zdeňka | 13. 2. 2007 21:12

    Znám jako Jadranské řezy,akorát na horní placku dávám čokoládovou polevu sypanou drcenými ořechy.Dobrý moučník,stojí za vyzloušení.

  • EVIK | 13. 2. 2007 16:53

    Proč se to listové těsto peče na obráceném plechu?

  • A | 13. 2. 2007 12:34

    Ten je opravdu super, nikdo, kdo ochutnal, ho nepohanil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Pečení Oslava Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý rum Listové těsto Mléko Moučkový cukr Nasekané ořechy Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

95
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
49
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
45
Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Hlíva na kořenové…
45
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
40
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Krémeš jihoslovanský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact