• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krém karamel - z bulharské kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Krém karamel - z bulharské kuchyně

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      lžíce voda
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      l mléko
    • 5
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku, který se může dát do trouby o průměru asi 20 cm, dáme vodu a 2 lžíce krystal. cukru, necháme chvíli rozpustit, pak na plotýnce za stálého míchání zkaramelizujeme. Karamel rozlijeme i po stěnách (pokud by nám moc ztuhl, tak se dá kapnout trochu vody a rozvařit).
2
Do vyšší nádoby dáme mléko a zbylé 4 lžíce cukru a necháme rozpustit a pak přidáme 5 vajec a rozšleháme (ponorným mixérem nebo metlou ručně). Mléko s vejci nalijeme na karamel a dáme do trouby na 15 - 20 minut na 160 °C zapékat.
3
Že je jídlo hotové poznáme podle toho, že okraje začnout růžovět a odchlipovat se od stěn kastrůlku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 6. 2012 23:44

    Ladi - proč ne pro děti? V Bulharsku se jim to dává na sváču odmala...

  • Ladia
    Ladia | 11. 6. 2012 20:02

    A pro děti =-O

  • Geškov | 16. 10. 2011 10:17

    To e Super Afrodiziak....!!!!! <3 <3 <3

  • jana | 7. 1. 2011 14:36

    je to určitě skělí nápat :-)

  • Iwetta Krumova | 4. 1. 2010 22:32

    no kdyby se to dávalo po kelímkách ne do jednoho velkého tak se dá říct že se jedná o krem karamal čili krem brule PS: paní Janě H no spíš se Vám to nepovedlo jinak je to velice velice chutné neznám nikoho komu by toto nechutnalo asi jste to v tý troubě pekla při vysoké teplotě

  • Jana H. | 20. 3. 2009 15:58

    No, nevím jestli jste to někdo zkoušeli, ale moc dobrý to teda není...

  • Pája S | 18. 3. 2009 19:42

    Simčo,to je předvoj viď?:-) To vypadá moc dobře,připomíná mi to brulé,ale bude to asi takový nákyp.Mmmm.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Mléko Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Ořechové banánky

Ořechové banánky

"Braunýs"

"Braunýs"

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Americké lívance
Americké lívance
10
Čočkový dhál
Čočkový dhál
9
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 22. 9. 2025: Kdo vyřeší staré problémy a na koho čeká romantický večer?

Denní horoskop na pondělí 22. 9. 2025: Kdo vyřeší staré problémy a na koho čeká romantický večer?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký strach o režiséra Jiřího Adamce! Přítelkyně Veronika tvrdí: Unesli ho!

Velký strach o režiséra Jiřího Adamce! Přítelkyně Veronika tvrdí: Unesli ho!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Krekry s pěnou
Krekry s pěnou
Krém (nejen) na vosí hnízda
Krém (nejen) na vosí hnízda
Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...
Krém / krémová náplň do doutníčků,…
Krém na zdobení dortů
Krém na zdobení dortů
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z dýně hókaidó
Krém z dýně hókaidó
  • Recepty.cz
  • Krém karamel - z bulharské kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact