• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Křehký ořechový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Křehký ořechový koláč

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký ořechový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 250
      g palmarín Hera
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      ks vejce 1 na potření koláče
    • 2
      dl mléko
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 200
      g ořechy
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      dl voda
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice mletá

Postup přípravy receptu

1
Těsto: tuk rozdrobíme s moukou, přidáme droždí rozmíchané s cukrem a vlažným mlékem, vejce, sůl a vypracujeme. Necháme vykynout. Na pomoučeném válu ho vyválíme, potřeme náplní, stočíme a uložíme na vymazaný plech. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Znovu potřeme vejcem, upečeme v středně teplé troubě a ještě teplý posypeme práškovým cukrem.
2
Náplň: cukr rozvaříme s vodou, přisypeme mleté ořechy, mletou skořici, citronovou kůru a dobře zamícháme. Pečeme při 150 °C asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký ořechový dort (řez)

Křehký ořechový dort (řez)

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Margita | 18. 4. 2006 11:48

    Cesto výborné. Náplň: likvidovala som zbytky tak som dala 180 g ml. orechov a asi 3 PL nutely, 150 g cukru- ostatné ako je napísané. Koláč bol výborný. Urobila som 2 ks, ale sa mi jeden pukol. Myslím, že to bolo z toho, že mi trošku prekyslo cesto na plechu /robila som aj iné koláče a zle som odhala čas pečenia/ a aj z toho, že bol koláč dosť objemný. Do budúcna by som doplnila: urobiť z tohto množstva 4 ks koláče po šírke plechu, pred pečením popichať povrch špajlou, alebo špáradkom. Inak hodnotím ako výborný koláč za 1.

  • Lidka Kábrtová | 5. 3. 2006 13:08

    Tak hlásím, že jsem udělala s mákem, ubrala 5 deka cukru z nádivky, my na moc sladké koláče nejsme. A můžu všem jenom dopoučit. Závin je křehký, jednoduše a rychle se připravuje a je neskutečně dobrý. Dávám za 1.

  • radoslav mikulik | 24. 1. 2006 06:51

    vypadá to dobře :-)

  • Eva Furianová | 22. 1. 2006 17:07

    Milá Lidko a Airan, dík za pochvalu, ano ten ,,závin´´ je veľký, môžete vyskúšať aj náplň-jablká+ orechy, jablká+ mak+džem..rôzne kombinovať..)),keď nedáte do cesta toľko cukru, výborná je aj mäsová náplň,,vyskúšajte a šraibnite...--))Ahoooj

  • Lidka Kábrtová | 21. 1. 2006 20:39

    Tak já ty vajíčka dala správně :-). Možná by to chtělo upřesnit i v receptu. Jinak roláda je obrovská, chuťově naprosto báječná. Jen na můj vkus je moc cukru v nádivce, příště minimálně 5 deka uberu. Jinak fantazie, doporučuji. Bude skvělá i s makovou nádivkou.

  • Airan Novakova | 21. 1. 2006 18:04

    ...a prestoze jsem si precetla Lidky dotaz a autorcinou odpoved, stejne jsem pri pripravu na to zapomnela a obe vejce dala do testa...ale nebylo to na zavadu:-))

  • Airan Novakova | 21. 1. 2006 17:27

    Mila Evicko, protoze jste se tak hezky vyjadrila o mych receptu, nedalo mi to a udelala jsem ten vas "zavin, ktery je jak kolac" :-))) a muzu to potvrdit - ZAVIN je tak KRASNE KREHOUNKY, ze CHUTNA JESTE LEPE nez KOLAC:-))) Protoze mame radi hodne nadivky, dovolila jsem si pridat k tem orecham jeste merunkovou marmeladu, smichanou s mletimy piskoty. UZASNY! P.S: Z tohoto mnozstvi jsem udelala dva kusy:-))

  • Eva Furianová | 19. 1. 2006 23:20

    Ahoj,tak Airan jasne, že je to závin, ale to je tak dobré, jak koláč..haha,a Lidko tie vajcia sú 2- jedno do cesta a jedno na potretie.Napište ako sa darilo..-)))

  • Lidka Kábrtová | 19. 1. 2006 18:06

    Ty vejce jsou celkem dvě nebo tři? Nepochopila jsem to.

  • Airan | 19. 1. 2006 14:33

    Od te doby co jsem dostala vykonny robot miluji kynuta testa, dekuji za recept. Evi, ale neni to krehky orechovy zavin misto kolac:-)) Nebo to nepochopil jen muj balkansky mozecek:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Droždí Mléko Moučkový cukr Ořechy Palmarín Polohrubá mouka Skořice Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Králičí ragú

Králičí ragú

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

37
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
29
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
27
Karamelový  krém
Karamelový krém
22
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
22
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Křehký ořechový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact