• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s kaštanovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Křehký koláč s kaštanovým pyré

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký koláč s kaštanovým pyré
Křehký koláč s kaštanovým pyré
Křehký koláč s kaštanovým pyré
Křehký koláč s kaštanovým pyré
Křehký koláč s kaštanovým pyré
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kaštany jedle, 1 kg v syrovem stavu neuvarene, po uvareni a oloupani 480 g
    • 80
      g hnědý cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžička kakao
    • 1
      ks bílek
    • 4
      lžíce pomerančová marmeláda pripadne jina pikantni marmelada
    • 40
      ml likér Grappa, pripadne vodka
  • Testo
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 170
      g máslo
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin (plus špetka soli) vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na minimálně 30 minut.
2
Kaštany uvaříme po dobu 30 minut a více, musí být hodně měkké. Ještě teplé oloupeme (hrubou i tenkou slupku). Vložíme do mixéru, přidáme cukr, grappu, bílek, šlehačku, kakao a rozmixujeme do hladkého krému - pyré.
3
Z těsta si odebereme malou část na pozdější zdobení. Větší část těsta vyválíme na pečícím papíře. I s papírem přeneseme do koláčové formy (28 cm), zarovnáme okraje, dno propícháme vidličkou a naneseme rovnoměrnou vrstvu marmelády. Dále po malých lžičkách naneseme pyré, děláme kopečky těsně vedle sebe, opatrně rozmažeme a vytvoříme stejnoměrnou vrstvu (marmeláda je měkkčí než pyré, tudíž se pyré hůře nanáší). Ze zbytku těsta vytvoříme klasickou mřížku nebo jinou ozdobu a upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký jablkový koláč s meruňkovou polevou

Křehký jablkový koláč s meruňkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 2. 6. 2014 08:53

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • hana6619 | 31. 5. 2014 22:02

    Omlouvám se za hodnocení. Myslela jsem že hodnotím plný počet bodů a ne, že jde o známkování. =-O Recept je super a zařadím ho mezi mé nejoblíbenější!!! Miluju jedlé kaštany (pyré polité čokoládou, s kandovanými třešněmi a šlehačkou) a tento recept je opravdu něco pro mě. Trochu jsem si ho vylepšila. Použila jsem 150gr špaldové mouky a 150gr celozrnné. Na místo likéru mi příjde chutnější rum. Šlehačky jsem dala jen 100ml + 100ml mléka. Zbytek šlehačky jsem ušlehala a dozdobila. S jostovo-rybízovou marmeládou to nemá chybu. Ještě teď mlaskám..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Září Říjen Snídaně Oběd Svačina Pečení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hnědý cukr Kakao Kaštany Likér Máslo Polohrubá mouka Pomerančová marmeláda Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

198
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
107
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
83
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
53
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
38
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Křehký jablkový koláč s meruňkovou polevou
Křehký jablkový koláč s meruňkovou…
Křehký kokosový koláč s jablky
Křehký kokosový koláč s jablky
Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový
Křehký kokosový koláč s jablky -…
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s kaštanovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact