• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Křehké šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké šátečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk máslo nebo Hera, apod.
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí 42g
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička cukr krupice
  • Náplň - podle chuti:
    • džem tuhý
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme z mléka, cukru, droždí a špetky mouky kvásek. Změklý tuk vymícháme s vejci na kašičku, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, sůl a nokonec vlijeme kvásek. Vypracujeme těsto, ale už se nesmí nechat kynout. Těsto vyválíme na placku asi 4 mm vysokou a rádýlkem nakrájíme čtverce nebo čtverečky, podle toho,jak velké šátečky chcete mít. Naplníme a vytvoříme šátečky (rohy ohneme k sobě a stiskneme). Klademe na plech vyložený pečicím papírem a ihned dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Ještě teplé cukrujeme.
2
Tento recept mám od své kamarádky, ta zase od své a ta zase... Tak se o něj dělím s vámi. Jsou moc dobré a prý by i měly dlouho vydržet. Ale kdo ví, u nás dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GoodDee | 24. 2. 2013 11:58

    Vynikající!!!!Za dvě hodiny byli pryč.Budu je péct častěji

  • jmuell1 | 7. 6. 2012 17:06

    Díky za fajn recept. Rychle hotovo a ještě rychleji snědeno! ;-)

  • Earla | 4. 1. 2008 18:44

    Holky, už mám těsto, šlo lehce a kupodivu už nemusím nic přidávat, hřeju troubu a chystám se na šátečky, budeme je mít zítra k snídani, tak doufám, že se povedou. Udělala jsem jen poloviční množství, snad nebudeme litovat, že jich je tak málo.. ;o)

  • Ditka | 18. 9. 2005 10:28

    Moc děkuji za recept...u nás měli šátečky veliký úspěch..nejvíce tvarohové...já si s těstem vyhrála a dělala je malinký...bylo jich plno...a byli hned pryč....moooooc dobroučký:)

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 10. 4. 2005 17:21

    Paní Naďo, vyzkoušela jsem Vaše šátečky-já dělala rohlíčky, plnila makovou a tvarohovou náplní.Vynikající, výborně se s těstem pracuje. Rozhodně zařadím mezi svoje oblíbené. Ještě jednou díky.

  • Jana z VM | 22. 2. 2005 06:58

    Ještě k šátečkům - my máme nejraději makovou náplň, dělala jsem i tvarohovou, ale maková je lepší. Těsto jsem dělala jenom tenké, ani ne 4 mm. Jablkovec jsem si už vytiskla, tak jej zkusím a po vyzkoušení se ozvu, díky za dobré recepty, paní Naďo !!

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:44

    Pro paní Janu z VM-při míchání másla a vajec si vždycky pomáhám ručním šlehačem na nejnižší obrátky.Ale jste zvyklá tak,jak děláte a mám radost,že vám chutnaly.Ještě bych si dovolila doporučit vám "jablkovec",ten recept jsem tu dala taky.Je docela jednoduchý a moc dobrý.

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:39

    Omlouvám se,ale teprve teď jsem si všimla,že jsem nenapsala,že se mají nechat na plechu trošku nakynout a pak teprve do trouby.Já dělám dva plechy a až mám hotový ten druhý,tak první dám teprve do trouby a úplně to stačí - to nakynutí.

  • Dana M. | 21. 2. 2005 08:08

    Vynikající. Ale trošku vykynout to chce, protože jsem zjistila, že ty šátečky z prvního plechu nebyly tak nadýchané a pěkné jako ty z těch dalších plechů, které stačily zatím mírně nakynout. Ty byly takové trošku buclatější, no prostě jedna báseň. Plnila jsem ořechovou a tvarohovou nádivkou a nevím, které byly lepší.

  • Jana z VM | 21. 2. 2005 07:16

    I když jsem těsto nepřipravovala přesně podle receptu - udělala jsem si tradičně kvásek do celého množství mouky a ostatní suroviny jsem do toho zapracovala (ono míchat máslo s vejci je velice těžké, protože se to "patlá"), ale výsledek byl výborný. Dělala jsem rohlíčky, ne šátečky, potřela jsem je vejcem, rozšlehaným v mléce a pekla na lehce vymazaném plechu. Dávala jsem makovou náplň, protože my jsme makoví. Je to moc dobrý recept, rohlíčky jsou křehké, neoschnou a velice dobré!! :))

  • Naďa | 7. 2. 2005 15:08

    Ano,dává se obojí,taky jsem se nejdřív divila,ale jsou skutečně křehké a výborné.Naďa

  • Oldříška | 7. 2. 2005 13:16

    Do těsta se dává prášek do pečiva i droždí ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Svatba Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Ořechová náplň Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvarohová náplň Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

254
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
18
Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka
Smetanovo-křenová nebo…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact