• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehké galetky s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Křehké galetky s rebarborou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s rebarborou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vychutnejte si šťavnatou a kyselou rebarboru v moučníku z křehkého mandlového těsta a s kopečkem vanilkové zmrzliny navrch.

Suroviny

3 porce
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g mandlová mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 170
      g máslo
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 300
      g rebarbora očištěná a nakrájená
    • 100
      g hnědý cukr
  • K podávání
    • vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme hladkou a mandlovou mouku s moučkovým cukrem a špetkou soli, přidáme pokrájené máslo a vodu a ručně vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladničky odležet.

RADA: Nejlepší rebarborové koláče

2
Těsto rozdělíme na tři díly a z každé vyválíme mezi dvěma archy pečicího papíru placku silnou zhruba 4 mm. Doprostřed každé dáme nakrájenou rebarboru, posypeme ji nerafinovaným cukrem a pak přehneme okraje těsta směrem ke středu.
3
Galetky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 25 minut, až okraje těsta zezlátnou. Podáváme je ještě horké, doplněné kopečkem vanilkové zmrzliny.

RADA: Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Galetka s rebarborou a malinami

Galetka s rebarborou a malinami

Rebarborový obrácený koláč s mandlemi

Rebarborový obrácený koláč s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Těsta Křehké
Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Mandlová mouka Máslo Moučkový cukr Rebarbora Studená voda Sůl Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

74
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
23
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
20
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Hermelínové karbanátky s mletým masem
Hermelínové karbanátky s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Krvavý prejt
Krvavý prejt
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými…
Křehké čokoládové sušenky s karamelem
Křehké čokoládové sušenky s karamelem
Křehké jablkovo-tvarohové řezy
Křehké jablkovo-tvarohové řezy
Křehké ořechové řezy
Křehké ořechové řezy
Křehké ořechové tyčinky z listového těsta
Křehké ořechové tyčinky z listového…
  • Recepty.cz
  • Křehké galetky s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact