• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
Napište svůj komentář k receptu

Křehké česnekové kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké česnekové kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře naporcované na 8 dílů
    • 500
      ml kefír
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička hořčice
    • 5
      stroužek prolisovaný česnek

Postup přípravy receptu

1
Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe).
2
Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha (nejlépe papírovými utěrkami) a vložíme volně na pekáč, aby se kousky nedotýkaly jeden druhého. Pečeme při 210 °C. Prvně stehenní části, po 10-ti minutách přidáme prsní části. Celkově pečeme stehna 30, prsa 20 minut.
3
Podáváme s oblíbenou přílohou a jednoduchým salátem. Kupodivu tohle jí i všechny děti, kterým jsme to kdy servírovali.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevěřící | 2. 2. 2007 12:08

    Tento recept se mi zdá životi nebezpečný pro dospělé, a co chudáci děti. Tři dny syrové kuře namočené v mléčném kefíru i když je tam hořčice a sojovka, br br to se muší líbit všem mikroorganizmům a určitě se to nebude líbit našemu trávicímu traktu. Že by začátek redukční diety?

  • barča | 1. 2. 2007 11:31

    Také bych to kuře při pečení polila marinádou, nebude to suché a k soli, je tam sice sojovka, ale jen 1 lžíce a ta na celé kuře určitě nestačí, takže bych přisolila. Ale jinak něco podobného znám (s tou marinádou), je to moc dobré, marináda se přidává. A ještě připomínka, i když je maso naložené, tak bych rozhodně pekla déle, podle mně se kuře za 20 až 30 minut nepropeče dostatečně ( salmonella).

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:39

    Půl litru kefíru je proto, aby bylo kuře potopené.

  • Jana P. | 1. 2. 2007 09:30

    Také mi to připadá jako plýtvání, 1/2 l kefíru se do masa určitě nevsákne.

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:29

    Nenašel jsem v receptu sůl. Opravdu solit netřeba nebo se jedná o drobné opomenutí?

  • Hana Rožníčková | 1. 2. 2007 09:07

    Mám 2 dotazy: proč se nezpracuje i ta marináda a do pekáče dáváme bez podlití?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kefír Kuřecí maso Prolisovaný česnek Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Ovocný dort

Ovocný dort

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

85
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
56
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
37
Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou
Kuřecí kousky s nivou a…
32
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
31
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo,…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact