• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kraslická liškajda
Napište svůj komentář k receptu

Kraslická liškajda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
6fotografií
Nahrát fotku
 

Krásně hustá a vydatná polévka, která vás zasytí a zahřeje nejen v chladných dnech. Základem jsou brambory a lišky zalité kysaným mlékem a smetanou. Nechybí prošlehaná vejce, ocet a koření na dochucení.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks brambory velká, oloupaná
    • 2
      lžíce máslo + na dochucení
    • sůl na dochucení
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • ocet na dochucení (nebo polévkové koření)
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce smetana
    • kmín na dochucení
    • 750
      ml kyselé mléko
    • 200
      g lišky

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájejte na kolečka a dejte vařit do hrnce do 500 ml lehce osolené vody. Očištěné houby osmažte na části másla s kmínem a přidejte k bramborám.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

2
K tomuto základu vlijte mléko a smetanu, zahustěte moukou, rozmíchanou v troše studené vody, a mírným varem vařte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte prošlehaná vejce.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Do každého talíře dejte po lžičce zbylého másla a pak vlijte polévku. Dochuťte octem a polévkovým kořením.

RADA: Zkuste zpracovat žampióny netradičně

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová polévka

Houbová polévka

Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová
Pokrmy Polévky Z hub Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Kmín Kyselé mléko Lišky Máslo Ocet Smetana Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

351
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
41
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
36
Štrůdl se zelím a nivou
Štrůdl se zelím a nivou

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Královský koláč z Motrilu
Královský koláč z Motrilu
Královský štrúdl
Královský štrúdl
Královský švestkový dort
Královský švestkový dort
Kravské palačinky
Kravské palačinky
Krekry s krémem z telecích jater
Krekry s krémem z telecích jater
Krekry s pěnou
Krekry s pěnou
  • Recepty.cz
  • Kraslická liškajda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact