• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královský švestkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Královský švestkový dort

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královský švestkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      vejce
    • 1
      vanilkový cukr
    • 150
      g cukr
    • 40
      g strouhanka
    • 150
      g lískové oříšky strouhané
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      kg švestky
    • skořice
    • 1
      hřebíček
    • 30
      g škrob
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      želatina
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a 100 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj strouhanku, oříšky, rum a pomalu vmícháme žloutkovou pěnu.
2
Těsto vlijeme do dortové formy a upečeme.
3
Odpeckované švestky svaříme s 50 g cukru, skořicí, hřebíčkem, škrobem a 250 ml vody.
4
Korpus rozřízneme polovinu, spodní část potřeme švestkovou hmotou. Smetanu vyšleháme, vmícháme do ní rozpuštěnou želatinu a navrstvíme na švestky. Trochu šlehačky si necháme na ozdobu.
5
Přiložíme druhý díl dortu, celý dort potřeme zbytkem šlehačky a boky posypeme mandlovými lupínky.
6
Dáme do chladničky dobře ztuhnout. Nejlépe přes noc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královský štrúdl

Královský štrúdl

Královský koláč z Motrilu

Královský koláč z Motrilu

Osvěžující švestkový dort / řez

Osvěžující švestkový dort / řez

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miruna p. | 28. 8. 2009 14:19

    Podle mě to musí být vynikající dort, když se povede, jen mi tam chybí na kolik stupňů se korpus peče a jakou želatinu ( plátkovou nebo práškovou)?

  • Tereza Jarčušková | 26. 9. 2005 13:39

    Milá Tania, názov receptu mi bol daný, ja som si ho nevymyslela, preto som ho aj pod týmto názvom dala ďalej. Korpus je nižší, pretože naň ide vrstva slivková, aj šľahačková. Pečenie cesta bez múky chce trocha skúseností. Ak sa mne niečo napodarí na prvý raz, tak ja osobne hľadám chybu v technike pečenia ( alebo prípravy nejakého jedla ) a nie v recepte samotnom. Veď učený z neba nikto nespadol, všetko chce sa naučiť, prax a skúsenosti. Každá poznáme, že aj jedlo, ktoré varíme roky, sa nám niekedy nepodarí.

  • Tania | 23. 9. 2005 19:39

    tak tenhle dort za královský rozhodně nepovažuji, začalo to tím, že korpus byl jen tak 1 cm tlustý, tzn. že nešel rozříznout a pak se teda těžko pokračuje. Už ho nikdy dělat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Lískové oříšky Mandlové lupínky - loupané Skořice Škrob Smetana ke šlehání Strouhanka Švestky Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

233
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
153
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
70
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
25
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
24
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Královské lehké rizoto
Královské lehké rizoto
Královský koláč z Motrilu
Královský koláč z Motrilu
Královský štrúdl
Královský štrúdl
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kravské palačinky
Kravské palačinky
Krekry s krémem z telecích jater
Krekry s krémem z telecích jater
  • Recepty.cz
  • Královský švestkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact