• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královský švestkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Královský švestkový dort

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královský švestkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      vejce
    • 1
      vanilkový cukr
    • 150
      g cukr
    • 40
      g strouhanka
    • 150
      g lískové oříšky strouhané
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      kg švestky
    • skořice
    • 1
      hřebíček
    • 30
      g škrob
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      želatina
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a 100 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj strouhanku, oříšky, rum a pomalu vmícháme žloutkovou pěnu.
2
Těsto vlijeme do dortové formy a upečeme.
3
Odpeckované švestky svaříme s 50 g cukru, skořicí, hřebíčkem, škrobem a 250 ml vody.
4
Korpus rozřízneme polovinu, spodní část potřeme švestkovou hmotou. Smetanu vyšleháme, vmícháme do ní rozpuštěnou želatinu a navrstvíme na švestky. Trochu šlehačky si necháme na ozdobu.
5
Přiložíme druhý díl dortu, celý dort potřeme zbytkem šlehačky a boky posypeme mandlovými lupínky.
6
Dáme do chladničky dobře ztuhnout. Nejlépe přes noc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královský štrúdl

Královský štrúdl

Královský koláč z Motrilu

Královský koláč z Motrilu

Osvěžující švestkový dort / řez

Osvěžující švestkový dort / řez

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miruna p. | 28. 8. 2009 14:19

    Podle mě to musí být vynikající dort, když se povede, jen mi tam chybí na kolik stupňů se korpus peče a jakou želatinu ( plátkovou nebo práškovou)?

  • Tereza Jarčušková | 26. 9. 2005 13:39

    Milá Tania, názov receptu mi bol daný, ja som si ho nevymyslela, preto som ho aj pod týmto názvom dala ďalej. Korpus je nižší, pretože naň ide vrstva slivková, aj šľahačková. Pečenie cesta bez múky chce trocha skúseností. Ak sa mne niečo napodarí na prvý raz, tak ja osobne hľadám chybu v technike pečenia ( alebo prípravy nejakého jedla ) a nie v recepte samotnom. Veď učený z neba nikto nespadol, všetko chce sa naučiť, prax a skúsenosti. Každá poznáme, že aj jedlo, ktoré varíme roky, sa nám niekedy nepodarí.

  • Tania | 23. 9. 2005 19:39

    tak tenhle dort za královský rozhodně nepovažuji, začalo to tím, že korpus byl jen tak 1 cm tlustý, tzn. že nešel rozříznout a pak se teda těžko pokračuje. Už ho nikdy dělat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Lískové oříšky Mandlové lupínky - loupané Skořice Škrob Smetana ke šlehání Strouhanka Švestky Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

31
Švestkovo-tvarohový koláč s ořechovou drobenkou
Švestkovo-tvarohový…
27
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…
27
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
26
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Vdovec Margita chystá... Dárek pro Zagorku!

Vdovec Margita chystá... Dárek pro Zagorku!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Královské lehké rizoto
Královské lehké rizoto
Královský koláč z Motrilu
Královský koláč z Motrilu
Královský štrúdl
Královský štrúdl
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kravské palačinky
Kravské palačinky
Krekry s krémem z telecích jater
Krekry s krémem z telecích jater
  • Recepty.cz
  • Královský švestkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact