• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Královský štrúdl
Napište svůj komentář k receptu

Královský štrúdl

autor: Bin Ládin
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královský štrúdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • 350
      g tvaroh
    • 350
      g mák mletý
    • 350
      g jablka
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g cukr
    • 1
      dl mléko
    • 50
      g jahodový džem
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Těsto na palačinky
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si uděláme 9 palačinek, poté začneme s přípravou náplní: tvaroh rozmícháme se 100 g cukru a 1 vejcem, mák semeleme, přidáme 100 g cukru, 1 dcl mléka, 50 g jahodového džemu, jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, přidáme 100 g cukru, 1 vanilkový cukr a lžíci skořice.
2
Jednotlivé náplně rozetřeme na připravené palačinky a svineme. Listové těsto si rozdělíme na 3 stejné díly a rozválíme. Na každý díl klademe 3 palačinky vždy dvě dospod a jednu navrch tak, abychom měli na jednom těstě všechny 3 náplně. Palačinky zabalíme a konce podhrneme dospod, aby náplň nevytekla. Pomašlujeme jedním rozmíchaným vajíčkem a dáme péct do trouby na 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královský švestkový dort

Královský švestkový dort

Královský koláč z Motrilu

Královský koláč z Motrilu

Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou

Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:45

    ...náplně dělám od oka, štrúdl peču v době, kdy jsou na jídelníčku palačinky -hodně slabé ..., je to jiné a také dobré ;-) :-P ...

  • pavel.solar | 11. 12. 2010 21:18

    Teď jsem dopekl a ochutnal a nemá chybu!!! Díky za recept.

  • Eva Červenková | 30. 12. 2007 16:44

    no toto!to je originální, i když, pravda, trochu pracnější..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Jahodový džem Listové těsto Mák mletý Mléko Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Steak Diane

Steak Diane

Králík na medu

Králík na medu

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

17
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se…
16
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
13
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
13
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Zlatovláska Jorga Kotrbová (†78): Utajený žeh v Praze! A první slova dcery

Zlatovláska Jorga Kotrbová (†78): Utajený žeh v Praze! A první slova dcery

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Královská buchta
Královská buchta
Královské lehké rizoto
Královské lehké rizoto
Královský koláč z Motrilu
Královský koláč z Motrilu
Královský švestkový dort
Královský švestkový dort
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kravské palačinky
Kravské palačinky
  • Recepty.cz
  • Královský štrúdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact