• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královské stoleté řezy
Napište svůj komentář k receptu

Královské stoleté řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královské stoleté řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Těsto
    • 200
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 50
      g kakao
    • 70
      g strouhané ořechy
    • 400
      ml mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 1,50
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na bílé těsto zpracujeme a rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu vyválíme placku přes celý plech a upečeme. Z druhého dílu vyválíme na plech placku o stejné velikosti, na ni rozetřeme černé těsto a také upečeme.
2
Upečenou vychladlou placku s černým těstem potřeme pudinkovým krémem a přiklopíme první upečenou plackou. Řezy necháme do druhého dne odpočinout a nakrájíme. Uleželé jsou moc dobré.
3
<BR>Černé těsto: utřeme cukr a žloutky, přimícháme kakao, oříšky a nakonec sníh ze 6 bílků.
4
<BR>Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a přimícháme vychladlý pudink.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

Řezy Rigoletto

Řezy Rigoletto

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 5. 12. 2006 11:17

    Řezy jsou opravdu špičkové ! Mám trošku jiný recept na bílé těsto - 360g másla a 360g mouky. Toto máslové těsto je úžasně dobré, ale mnohem křehčí a naprosto "nepřenositelné". Přidávám proto "zlepšovák". Upekla jsem proto druhou placku bez ohledu na vzhled. I pouhé vyvalování horní placky, aby vypadala pěkně je horor - alespoň pro mě :). Při sestavování moučníku jsem ji na krém rozdrobila a prosypala nahrubo pomletými a opraženými oříšky. Konečný výsledek vypadal dost dobře. Krém jsem z nouze zaimprovizovala -zkaramelizované Salko (uvařené a zapomenuté od Velikonoc) a 1/4 l šlehačky spolu zahřát, vychladit a vyšlehat. Postupně na pomalé otáčky zašlehat vychladlý bešamel (1/4 l mléka a 40g hl. mouky).Ve výsledku moc dobré.Marta

  • Anonym | 11. 3. 2005 20:49

    Vrchní plát někdo peče na obráceném plechu,nebo ještě za syrova rádýlkem nakrájí na čtverce,upečené pak přendá na spodní díl s krémem a pak dokrojí. Práci si ulehčíte ( těsto se totiž rádo láme), když ho pečete na pečícím papíru, pak se lépe sesune na spodní díl. Kamarádka místo kakaa a oříšků dává mletý mák a pudink dělá karamelový,je to móóóc dobré!! Katka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Prášek do pečiva Strouhané ořechy Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Tikka masala

Tikka masala

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

24
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Královské stoleté řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact