• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královské stoleté řezy
Napište svůj komentář k receptu

Královské stoleté řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královské stoleté řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Těsto
    • 200
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 50
      g kakao
    • 70
      g strouhané ořechy
    • 400
      ml mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 1,50
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na bílé těsto zpracujeme a rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu vyválíme placku přes celý plech a upečeme. Z druhého dílu vyválíme na plech placku o stejné velikosti, na ni rozetřeme černé těsto a také upečeme.
2
Upečenou vychladlou placku s černým těstem potřeme pudinkovým krémem a přiklopíme první upečenou plackou. Řezy necháme do druhého dne odpočinout a nakrájíme. Uleželé jsou moc dobré.
3
<BR>Černé těsto: utřeme cukr a žloutky, přimícháme kakao, oříšky a nakonec sníh ze 6 bílků.
4
<BR>Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a přimícháme vychladlý pudink.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Piškoto-bebečkové řezy (co dům dal)

Piškoto-bebečkové řezy (co dům dal)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 5. 12. 2006 11:17

    Řezy jsou opravdu špičkové ! Mám trošku jiný recept na bílé těsto - 360g másla a 360g mouky. Toto máslové těsto je úžasně dobré, ale mnohem křehčí a naprosto "nepřenositelné". Přidávám proto "zlepšovák". Upekla jsem proto druhou placku bez ohledu na vzhled. I pouhé vyvalování horní placky, aby vypadala pěkně je horor - alespoň pro mě :). Při sestavování moučníku jsem ji na krém rozdrobila a prosypala nahrubo pomletými a opraženými oříšky. Konečný výsledek vypadal dost dobře. Krém jsem z nouze zaimprovizovala -zkaramelizované Salko (uvařené a zapomenuté od Velikonoc) a 1/4 l šlehačky spolu zahřát, vychladit a vyšlehat. Postupně na pomalé otáčky zašlehat vychladlý bešamel (1/4 l mléka a 40g hl. mouky).Ve výsledku moc dobré.Marta

  • Anonym | 11. 3. 2005 20:49

    Vrchní plát někdo peče na obráceném plechu,nebo ještě za syrova rádýlkem nakrájí na čtverce,upečené pak přendá na spodní díl s krémem a pak dokrojí. Práci si ulehčíte ( těsto se totiž rádo láme), když ho pečete na pečícím papíru, pak se lépe sesune na spodní díl. Kamarádka místo kakaa a oříšků dává mletý mák a pudink dělá karamelový,je to móóóc dobré!! Katka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Prášek do pečiva Strouhané ořechy Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Bigos
Bigos
23
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
23
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
21
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Královské stoleté řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact