• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královna sněhového pečiva
Napište svůj komentář k receptu

Královna sněhového pečiva

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královna sněhového pečiva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g lískové oříšky
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 120
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
**Příprava ořechů:** troubu předehřejeme na 175-180 °C. Lískové ořechy dáme na plech a 8-12 minut pražíme, občas plechem zatřeseme.
2
Plech vyndáme, ořechy nasypeme na utěrku, zabalíme a třením zbavíme slupek, které pak vyfoukáme. (Slupek se nelze zbavit úplně, tak nepropadejte panice, na rozdíl od v obchodě koupených se vám odmění intenzivním aromatem a chutí). Ořechy po částech nasekáme buď ručně, nebo rychle v mixéru, ale nesmí!!! být nasekané najemno.
3
**Těsto:** z bílků a soli ušleháme sníh, přisypeme cukr a šleháme, dokud se zcela nerozpustí. Postupně vmícháme mouku a kakao a nakonec máslo a ořechy.
4
Plechy vyložíme pečícím papírem. Lžící sázíme na plech malé kopečky. Zachováme 4 cm odstup, protože těsto se při pečení poněkud rozteče.
5
Pečeme asi 12 minut (dle trouby).
6
Je to velmi vhodná a chutná alternativa, jak se "zbavit" přebytečných bílků z pečení a přesto, že díky oříškům (já dělám minimálně 3-4 dávky) to není nejlevnější cukroví, zkuste aspoň jednu dávku a uvidíte, že mu přijdete na chuť (dobroučké je už totiž těsto samo o sobě).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffinková královna

Muffinková královna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Čepová | 14. 12. 2005 19:58

    Pečeme při stejné teplotě jako pražíme ořechy.

  • Anonym | 14. 12. 2005 12:41

    Pečeme také jako při přípravě ořechů (180°C)či spíše sušíme jako sněhové pečivo?V tom případě by stačilo 12 min?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pražení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Lískové oříšky Máslo Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Sejkory

Sejkory

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
29
Srbské rizoto
Srbské rizoto
25
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
24
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Královna sněhového pečiva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact