• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík se zelím a mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Králík se zelím a mrkví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík se zelím a mrkví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík cca 2kg
    • 1
      ks rajče
    • 6
      ks šalotka drobné cibulky
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g žampiony
    • 4
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      snítka snítka tymiánu
    • 1
      lžíce koriandr
    • 250
      ml bílé víno
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 50
      g mrkev svazková
    • 150
      g brambory malé
    • 150
      g bílé zelí hlávkové
    • 2
      snítka estragon 1 až 2

Postup přípravy receptu

1
Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme. Rajče spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme. Oloupeme i tři šalotky a nakrájíme na drobné kostičky.
2
Ve velkém pekáči s pokličkou rozpálíme 3 lžíce oleje. Králičí kousky osolíme, opepříme a po dvou porcích necháme v horkém omastku opéci do zlatohněda a vyjmeme. Šalotku, česnek a rajče za stálého míchání v tuku od pečení podusíme. Kousky masa se dvěma tympánovými lodyhami a koriandrem vrátíme zpět do pánve. Přilijeme vývar a víno. Při teplotě asi 175 st. Necháme přikryté ve druhé pečící zásuvce asi 35 minut dopéci.
3
Svazkovou mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé kousky. Lupeny hlávkového zelí nakrájíme na jemné proužky. Zbývající šalotky neloupané rozpůlíme, opečeme ve zbylém oleji a spolu se zeleninou necháme ještě dalších 35 minut v přikryté pánvi podusit, jednou obrátíme a na dalších 40 až 45 minut vložíme do trouby. Vše necháme ještě 10 minut otevřené na pečícím plechu.
4
Estragon rozemneme, játra a ledvinky krátce opečeme v šalotkovém oleji, opepříme, osolíme a v obložení bylinek, jater a ledvinek servírujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím

Vepřová panenka s karamelizovanou…

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílé zelí Brambory Česnek Drůbeží vývar Estragon Koriandr Králík Mrkev Olej Pepř mletý Rajče Šalotka Snítka tymiánu Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

167
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
139
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
100
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
81
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Králík se zelím a mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact